Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Rovira assegura que ERC no farà president a Illa “en aquest moment” i insta a “refer ponts” entre l’independentisme

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha marcat els mínims que ERC exigirà de cara a obrir negociacions per a la investidura del president de la Generalitat, la qual es debat entre el candidat del PSC Salvador Illa i el candidat de Junts i president a l’exili Carles Puigdemont. Davant les “pressions” que la formació republicana rep de totes dues bandes, Rovira s’ha mostrat contundent i ha assegurat que no faran president a Salvador Illa “en aquest moment”; a la vegada, ha avisat que per a negociar amb ERC cal parlar de referèndum, d’implantar l’amnistia i de finançament singular.

Publicitat

La dirigent d’ERC ha lamentat que el partit hagi “d’assumir la responsabilitat del país una altra vegada sense demanar res a canvi” i, en aquest sentit, ha fet valer a Junts i el PSC les qüestions que ERC prioritzarà a l’hora de negociar amb els candidats a la Presidència, que són l’aplicació de l’amnistia, el referèndum i el finançament singular per a Catalunya.

La republicana, tanmateix, ha encertat en demanar una “mirada de caràcter estratègic” per tal de “tornar a refer ponts i confiances”, especialment després de la “victòria” a l’Estat que suposa l’aprovació de la llei d’amnistia, reclamada per ERC des de feia anys i negociada en el marc de la investidura de Pedro Sánchez conjuntament amb Junts. “Som molt més fortes quan compartim objectius i ens coordinem”, ha expressat l’endemà de l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés.

Sobre l’amnistia, Rovira ha demanat fer un “discurs positiu” en enfront de les especulacions sobre quan es publicarà al BOE. “Tranquil·litat”. Ha dit Rovira tot recordant que de mitjana les lleis tarden entre vuit i deu dies a sortir al diari oficial de l’Estat.

Et pot interessar  Boye confirma que Puigdemont tornarà a Catalunya malgrat el risc de ser detingut

“És un pas històric, una victòria brutal”, ha expressat. Tot i que ha vaticinat que els jutges “faran el que voldran” perquè són “operadors jurídics” que usen el podeu judicial responent a “idees polítiques”. Així, ha reconegut que ara el “repte” serà la implementació de la llei. “Estem preparats per lliurar batallar argumental”, ha avisat.

Sobre els mals resultats d’ERC les passades eleccions, Rovira ha dit que van “massa ràpid a passar pantalles” enfront dels que “s’han quedat encallats en l’1-O, reivindicant el referèndum”. “S’han emportat més el rèdit”, ha dit de Junts.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut