Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Romero s’encarregarà dels pressupostos i valorarà el projecte pactat amb ERC i tombat pels Comuns

Els socialistes admeten ara que se senten "còmodes" amb la "millora del finançament de Catalunya i la quota de solidaritat" i afirmen que "seguiran l'acord al peu de la lletra"

|

- Publicitat -

El nou president de la Generalitat, el socialista Salvador Illa, ha encarregat a la nova consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, que comenci a treballar en els pressupostos de l’any 2025. Illa ha instat la nova consellera a valorar la recuperació del projecte pressupostari pactat amb ERC aquest any, i que arran de la negativa dels Comuns a aprovar-los, van precipitar l’avançament electoral. Els de Jéssica Albiach van rebutjar el projecte perquè ERC no es feia enrere en el compromís establert als pressupostos de l’any anterior per a impulsar els macroprojectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport o la perllongació de la B-40, tot i que el projecte de comptes del 2024 no contemplava aquestes qüestions i no els destinava diners.

Publicitat

El nou cap de l’executiu ha traslladat aquest encàrrec a Romero durant la primera reunió del Consell Executiu, celebrada aquest dimarts. Així, ha instat la nova consellera a portar un “informe” de cara al pròxim Consell Executiu, el 27 d’agost. La consellera valorarà els possibles calendaris i també “les possibilitats de recuperar el pressupost que estava pactat”.

Pel que fa a la qüestió del finançament, acord clau tancat amb ERC per a la investidura, la portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha indicat que “l’acord és clar” i que “el seguiran al peu de la lletra”. Tot i que la socialista ha evitat valorar la denominació de “concert econòmic”, sí que ha admès que ara se senten “còmodes” amb la “millora del finançament de Catalunya i la quota de solidaritat”. En aquest sentit, ha reiterat que el president Salvador Illa “està compromès amb els dos acords”, sobre fiscalitat i finançament. “Es donarà compliment estricte a allò que es va pactar”, ha conclòs.

Et pot interessar  El tercer tripartit
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut