La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha advertit a la resta de partits que pensar ara en eleccions és una “irresponsabilitat” i ha dit que li “sobta” que ERC també vulgui fixar un calendari electoral: “Trobo normal que sigui l’oposició qui reclama eleccions, però no un soci de govern”, ha etzibat en una entrevista a ‘Ràdio 4’. Roldán ha criticat les “disputes dins del separatisme, que competeixen pel mateix espai electoral” i ha dit que tot i que no li importa aquesta pugna, “hi ha un problema quan repercuteix en el dia a dia de la ciutadania”. D’altra banda, sobre la pròrroga de l’estat d’alarma, Roldán creu que Pedro Sánchez pot triar entre buscar el suport d’ERC “que demana la taula de xantatge” o Cs.
Després que s’hagi anunciat que es convocaran eleccions el 12 de juliol a Galícia i al País Basc, la líder de la formació taronja a Catalunya ha considerat que les circumstàncies són “diferents” perquè ja les tenien previstes per a l’abril i es van haver d’aturar per la pandèmia, i creu que no és moment de pensar en comicis al país: “Implicaria perdre molt de temps i dificultarien més les coses”.
Roldán també ha lamentat que el president del Govern, Quim Torra, “no hagi estat capaç de deixar les discrepàncies al marge” durant aquest període per entendre’s amb la resta de forces.
Roldán ha instat el president del govern espanyol a concretar la proposta de l’estat d’alarma i ha advertit que si suposa “una pròrroga indefinida de 30 dies serà que no”. D’altra banda, ha criticat que l’executiu espanyol negociï amb ERC la pròrroga perquè “demana una taula de xantatge que només demana privilegis pel separatisme”. “El Govern s’entesta a parlar de disputes competencials, i això servia fa mesos, però amb la crisi sanitària s’ha de demanar altres coses”, ha considerat.
Roldán també ha reconegut que les protestes contra la gestió de la covid-19 del govern espanyol són causades per “l’enuig” i ha defensat la llibertat d’expressió “sempre que es respectin les mesures sanitàries”. També veu un “doble discurs” dels que ara critiquen aquestes manifestacions “i després instiguen cassolades contra el cap de l’Estat o contra la UME”.