Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Riba reclama un resultat a les europees “que faci el referèndum inevitable” i “impulsi l’oficialitat del català”

ERC emplaça Junts a sumar-se a la petició per un acord de claredat a Brussel·les

|

- Publicitat -

La candidata d’ERC a les eleccions europees del 9 de juny, Diana Riba, ha reclamat un resultat el diumenge “que faci el referèndum inevitable” i “impulsi l’oficialitat del català” a la Unió Europea. En l’acte central d’ERC a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, a la Sagrera, Riba ha lamentat aquest dimecres que Junts hagi “abandonat el grup de treball de nacions sense estats” que reclama una llei europea que marqui les condicions per fer referèndums d’autodeterminació. Per això, ha emplaçat el candidat de Junts, Toni Comín, a sumar-se a la petició per demanar a la Comissió Europea un acord de claredat. “Només teixint aliances guanyarem la nostra llibertat”, ha reblat.

Publicitat

Per la seva banda, el número 2 de la llista d’ERC a les europees, Tomàs Molina, ha criticat que la política agrària comuna europea, la PAC, s’hagi fet “sempre mirant des del nord”. “Els del sud ens hi posarem”, ha promès. També ha reiterat la seva proposta perquè Catalunya pugui anar a Eurovisió i “jugar contra altres seleccions del món” per poder ser “un país normal”.

Carta a Sánchez

La candidata d’ERC a les eleccions del 9-J, Diana Riba, ha respost aquest dimecres al matí la carta a la ciutadania que dimarts va enviar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb motiu de la citació judicial de la seva dona. Riba entén la “indignació” de Sánchez per “l’ús injust i venjatiu” de la llei que fan els jutges a l’Estat, però li ha reclamat “superar els debats sobre la persecució i començar a lluitar contra els perseguidors”.

Al míting del vespre, Riba ha criticat el “sainet” de Sánchez amb les cartes. “Vostè té moltes eines per fer alguna cosa més que cartes”, ha recriminat. Per això, ha demanat al president espanyol que es posi a “treballar” per abordar els problemes del sistema judicial de l’Estat i les “togues” que “persegueixen” l’independentisme.

Et pot interessar  Divisió entre les bases republicanes: gran part del Govern i de l'executiva d'ERC es posiciona contra Junqueras
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut