Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Reniu, Escandell i Furriol, els tres senadors d’ERC de designació autonòmica

|

- Publicitat -

ERC ha proposat el doctor en Ciència Política i de l’Administració per la UB Josep Maria Reniu, l’actual senadora republicana Adelina Escandell i l’advocat Pau Furriol com a senadors autonòmics que designa el Parlament. Ho ha explicat en un comunicat, després que la Junta de Portaveus de la cambra catalana ha decidit que a ERC li corresponen tres senadors per designació autonòmica, com al PSC, mentre que a Junts dos, i deixa Vox sense senador. Els republicans han destacat que l’actual senador per designació autonòmica Bernat Picornell no repetirà després de cinc anys a la cambra alta per “una decisió personal i consensuada amb la direcció del partit”.

Publicitat

Amb aquests tres senadors, que haurà de votar el ple del Parlament, ERC passarà a tenir 14 membres, que “sumats als 2 d’EH Bildu, conformaran la tercera força a la cambra espanyola amb 16 representants”. En el comunicat, Reniu, que va dirigir l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern, ha afirmat que assumeix el càrrec “amb el compromís, la il·lusió i la màxima implicació per la defensa dels drets i llibertats fonamentals”.

Furriol és militant d’ERC des de fa més de 30 anys i va ser un dels detinguts el setembre del 2017 en l’operació contra l’1-O, per la qual cosa els republicans reivindiquen que “amb el seu nomenament, ERC porta al Senat la repressió contra l’1-O”. D’altra banda, amb l’elecció d’Escandell, que forma part de Sobiranistes -grup liderat per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet que va passar dels comuns a ERC-, els republicans consideren que mantenen l’aposta per incorporar perfils més enllà de les sigles del partit, i ella ha agraït la confiança: “Tenim un molt bon equip per defensar i treballar per la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya i els Països Catalans”.

Et pot interessar  ERC posa un ultimàtum al PSC: amenaça d'"aixecar-se de la taula" si no hi ha un preacord "a finals de juliol"

Faltaven aquests tres noms d’ERC per saber qui completava la llista de 8 senadors que designa el Parlament. Els altres, ja anunciats, són: Manel de la Vega, Antoni Poveda i Lorena González, del PSC, mentre que per part de Junts repeteixen Josep Lluís Cleries i Assumpció Castellví.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut