La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha afirmat just abans d’entrar al Tribunal Suprem que tornaria a fer “exactament el mateix” que en el judici de l’1-O, quan es va negar a respondre les preguntes de Vox. En declaracions als periodistes, Reguant ha defensat el dret a l’objecció de consciència. “Assenyalar el feixisme en el judici de l’1-O és un deure que tenim. Cal desemmascarar el feixisme”, ha afegit. La diputada no confia en el Suprem tenint en compte la “històrica connivència entre l’extrema dreta i el poder judicial de l’Estat”. Reguant s’enfronta a sis mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència per haver-se negat a respondre a Vox durant el judici del procés.
Reguant ha dit que afronta el dia “tranquil·la i convençuda” del que va fer juntament amb Antonio Baños ara fa tres anys. Ha explicat que, per una “sèrie d’irregularitats”, la seva defensa demanarà en el judici que arrenca avui la nul·litat i també l’absolució.
La diputada dels anticapitalistes admet que al Tribunal Suprem “rares vegades” hi ha judicis “justos”, però ha afegit que posarà sobre la taula tots els elements que porten a pensar que Vox, com a acusació popular, ja marcava com acabaria el judici del procés.
Reguant ha recordat que en el moment del judici de l’1-O ella no era diputada i, per tant, en aquell moment no es va imaginar que s’arribaria un altre cop al Suprem. Tot i així, sí que s’imaginava que hi podrien haver conseqüències legals i jurídiques i, segons ha dit, estava disposada a assumir-les.
D’altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, Reguant ha admès que és “complicat” que el Suprem no l’inhabiliti però creu que pot continuar sent diputada fins a noves eleccions. Ja que si la inhabilitació és per sufragi passiu podrà mantenir l’escó aquesta legislatura.
Reguant ha afegit que el seu cas és similar al de l’exdiputat de Podem al Congrés Alberto Rodríguez. I ha recordat que en aquest cas els lletrats de la cambra baixa van considerar que no se li hauria d’haver retirat l’escó.