Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Rahola deixa en ridícul el Gobierno i el Govern que “busquen contingut” per a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La coneguda periodista, Pilar Rahola, ha deixat en evidència l’executiu espanyol i català, després d’assabentar-se que els dos governs estan definint el contingut que es parlarà en la taula de diàleg. Rahola, que no sembla voler defensar aferrissadament aquest instrument polític, ha començat de manera intensa la setmana comentat la notícia que ha publicat El País.

Publicitat

La periodista ha donat a entendre les seves discrepàncies respecte a les declaracions de Sánchez, que confirmaven que està donant llargues al Govern, per evitar tractar el tema. És a dir, si bé en la darrera reunió ja es va criticar que es treballés sense terminis, les declaracions del president del Gobierno, que anunciaven que “la taula de diàleg no és una prioritat urgent” van acabar de reafirmar-ho. Pel que fa als d’Aragonès, tampoc no s’ha vist que estiguin intentant agilitzar la taula de diàleg, que es referma en l’estratègia “d’embat democràtic”, sense acabar de concretar.

En la notícia del mitjà de comunicació s’exposava que no hi ha una entesa entre la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i el ministre de Presidència sobre la temàtica sobre què tractar en les pròximes reunions. Aquestes divergències que sorgeixen ara, a l’hora de trobar un punt en comú, donen una certa credibilitat a les crítiques que apuntaven que el Gobierno estava usant la taula de diàleg com una eina per il·lustrar internacionalment “l’Agenda del Retrobament”.

Rahola ha irat d’ironia per posar de manifest que l’actitud del Govern pot ser que estigui sent massa contemplativa davant la immobilitat de l’executiu espanyol. “De què poden parlar? Exemple: Dels estornells dels aiguamolls de l’Empordà. Teniu més idees? És per ajudar-los a donar contingut”. D’aquesta manera ha evidenciat que el problema no és una falta d’acord a l’hora de definir la temàtica, sinó que la voluntat de procrastinar en la resolució del conflicte català és més forta que la necessitat política de resoldre-ho.

Et pot interessar  El PSC avisa que la qüestió de confiança provoca "inestabilitat, retrocés i incerteses": "Junts es torna a equivocar"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut