Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Quim Torra: “Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar un desconfinament”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat sobre la situació actual de la crisi del coronavirus. En una entrevista a Rac 1, ha denunciat que el tema dels desplaçaments a les segones residències l’enerva, i remarca que l’actitud de la gran majoria de la societat està sent admirable. “No ens podem permetre sobrecarregar res ni ningú. Això va de compromís, esforç solidari i sacrificis compartits”. També destaca que “la millor vacuna contra el coronavirus és quedar-se a casa”.

Publicitat

El president també ha explicat la situació actual a Catalunya, dient que no és ni molt menys bona: “Hem doblat les UCI, amb un 87% d’elles ocupades, i el mateix percentatge pels respiradors”. Rebutja completament les mesures que vol aplicar Sánchez a partir de la setmana que ve, dient que “pitjor que un confinament és un segons confinament. Sense una política de tests massius, és molt difícil plantejar-se un desconfinament. Sortir d’aquest estat és una temeritat, no ens podem tornar a equivocar.”

Sobre la situació a les residències, Torra assegura que li ha preocupat des del primer moment, i fa autocrítica dient que el sistema sociosanitari no ha tingut els mateixos recursos que el sanitari. Ja va alertar que era un tema molt greu que afecta tota la ciutadania i que necessitava un punt d’inflexió. Han optat per portar-ho cap a l’àmbit de Salut.

Sobre una destitució d’El Homrani diu que “tothom fa el que pot”, siguin del partit que siguin, i que per tant, El Homrani té tot el seu suport. També admet que s’hauria d’haver reaccionat abans sobre la situació en general.

Et pot interessar  El TSJC entorpeix l'aplicació de l'amnistia a Torra, Juvillà i Solé
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut