Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

Puigneró plasma les “contradiccions” entre el CNI i el Suprem pel Catalangate: “A qui ens hem de creure?”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que és “contradictori” que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) admeti que va espiar independentistes amb aval judicial però que el Tribunal Suprem ho negui. “Això és un desgavell, a qui ens hem de creure? És evident que aquests dos organismes foscos no seran cap garantia per esclarir els fets de ciberespionatge massiu”, ha dit en una atenció als mitjans a Nova York. El també conseller de Polítiques Digitals i Territori es reunirà amb entitats pro-drets humans com Electronic Frontier Foundation, Acces Now o el Centre Europeu pels Drets Humans i Constitucionals per “augmentar la pressió” sobre el govern de Pedro Sánchez: “L’únic camp neutral que té Catalunya és l’internacional”.

Publicitat

“L’únic camp neutral que té Catalunya és l’internacional”, ha dit el conseller, que té “zero confiança” amb organismes com el CNI o el Tribunal Suprem que tenen versions tan diferents del que ha succeït.

En una trobada amb periodistes a Nova York, el conseller de Polítiques Digitals ha assegurat que les informacions que va destapar fa una setmana la revista ‘The New Yorker’ i el centre d’investigació Citizen Lab demostren que “l’Estat espanyol està darrere de l’espionatge que han patit no només independentistes, sinó advocats i periodistes”.

Segons Puigneró, “és el cas més greu de ciberespionatge que s’ha destapat amb Pegasus”, el programa d’espionatge israelià que només poden adquirir estats.

Et pot interessar  Els Mossos certifiquen que Jordi Sànchez i Paluzie van ser espiats amb Pegasus del 2015 al 2020
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut