Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

Puigdemont vol personar-se en la causa del Tsunami i poder pronunciar-se sobre “l’aplicabilitat” de la llei d’amnistia”

El president a l'exili vol personar-se en la causa del Tsunami al Suprem i poder pronunciar-se sobre "l'aplicabilitat" de la llei d'amnistia"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont va personar-se davant les autoritats franceses a París el passat dilluns per a ser informat sobre la causa del Tsunami Democràtic, en la qual és un dels principals investigats acusat falsament d’un delicte de terrorisme. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha comunicat al Suprem que dilluns van ser “notificats oficialment per part de les autoritats franceses” del procediment i del delicte de terrorisme. Puigdemont també va informar de la seva intenció de personar-se en la causa del Tsunami al Suprem, així com poder pronunciar-se sobre “l’aplicabilitat” de la llei d’amnistia.

Publicitat

La magistrada del Suprem que investiga el cas Tsunami, Susana Polo, va dictar una providència divendres passat on anunciava la suspensió de l’ordre d’investigació europea contra l’expresident Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Ruben Wagensberg. La instructora suspenia temporalment la sol·licitud d’assistència judicial en matèria penal remesa a Suïssa, on es troba Wagensberg des del mes de gener. La jutgessa va prendre aquesta decisió arran del que va acordar en la providència de l’11 de juny en què donava deu dies les parts perquè informessin si s’acollien a la llei d’amnistia.

L’únic que no va suspendre és la notificació de les resolucions dictades en aquesta causa a Puigdemont, que fins ara no s’havia personat. Fonts del Suprem insisteixen que l’ordre d’investigació europea està suspesa des del divendres 14 de juny, però no confirmen si aquesta decisió ja hauria arribat a les autoritats franceses competents.

Et pot interessar  Trias creu que Illa "ho té molt difícil" per ser president i diu que Puigdemont té l'"avantatge" del seu lideratge
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut