Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Puigdemont retreu al PSC que qüestioni la “legitimitat” de la seva candidatura a presidir el Parlament

Recorda casos en què el guanyador d'uns comicis no va ser investit president tot assenyalant que el PSC "s'ha beneficiat sempre d'aquest joc"

|

- Publicitat -

El candidat de Junts+ a la presidència de la Generalitat, i segona força més votada a les eleccions del 12-M, Carles Puigdemont, no ha dubtat a assenyalar novament la hipocresia del PSC i retreure-li que “qüestioni” la seva candidatura a presidir la Generalitat, la qual el líder independentista va anunciar el passat dilluns. L’anunci de Puigdemont, que assegurava poder aconseguir una “majoria més àmplia” que els socialistes, no va ser ben rebuda al PSC, que ràpidament va deslegitimar la candidatura del president a l’exili i, emprant els mateixos arguments que el PP, va recordar que Illa havia guanyat en vots i escons, instant l’independentisme a “acceptar la realitat”. 

Publicitat

Puigdemont, però, ha decidit no quedar-se de braços plegats davant els nous insults i retrets del PSC, la campanya dels quals també va basar-se a deslegitimar Puigdemont a través de figures com la del sindicalista d’UGT Catalunya, Matías Carnero. A través de Twitter, ha adreçat les declaracions que ahir va fer la portaveu dels socialistes, Núria Parlon, assenyalant-ne la hipocresia i la proximitat amb els postulats del PP.

El líder independentista qualifica d'”incoherent i estrany” que la portaveu dels socialistes, Núria Parlon, qüestioni la legitimitat de la candidatura de Junts+ a la presidència de la Generalitat ara que ja es coneixen els resultats del 12-M. Fent ús de l’hemeroteca, Puigdemont recorda que l’any 2006 Artur Mas va guanyar les eleccions amb més diputats dels que ha assolit el PSC en aquests darrers comicis i que, tanmateix, no va governar.

Puigdemont també assenyala el pacte PSC-Comuns-PPC a l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer alcalde Jaume Collboni i no pas Xavier Trias, propiciant a la vegada un govern en minoria del socialista a la capital del país. Finalment, subratlla que Sánchez va perdre les eleccions del 23-J tot i venir de presidir el Govern espanyol, i avui “continua al càrrec”, també governant en minoria.

“Tothom té dret a intentar formar govern, si creu que pot reunir un suport parlamentari que li ho permeti. Desqualificar-ho d’entrada, sobretot per part dels qui s’han beneficiat sempre d’aquest joc i consideren que criticar-ho és no reconèixer la legitimitat del govern resultant, és un error” etziba Puigdemont. 

Et pot interessar  Illa té "ganes" de governar amb ERC i Comuns per resoldre l'habitatge i acusa Junts de buscar la repetició electoral
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut