Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024
Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024

Puigdemont recorda a Illa que el seu deure és governar també pels 2,3 milions de votants de l’1-O

El líder de Junts aprofita la "fragilitat" del govern català i espanyol per exigir a Illa i Sánchez que parlin amb Junts sense intermediaris

|

- Publicitat -

El líder moral de Junts i expresident del Govern, Carles Puigdemont, ha fet una crida perquè el seu partit i el grup parlamentari aprofitin la “fragilitat” dels presidents Salvador Illa i Pedro Sánchez. En una compareixença des de l’exili de Waterloo, en el marc de les jornades de treball del grup parlamentari, Puigdemont ha exigit a Illa i a Sánchez que parlin directament amb Junts, i no a través d’intermediaris. L’excap del Govern ha insistit que el seu partit és l’única “alternativa viable” davant d’un Govern que vol “desnacionalitzar” el país. Puigdemont ha advertit Illa que també ha de governar per als 2,3 milions de votants de l’1-O. I ha apuntat que Junts té la “responsabilitat” de denunciar la “deriva sectària” de l’executiu català.

Publicitat

Durant la trobada d’aquest dimecres a l’exili belga, Puigdemont ha qualificat d'”èxit històric” el seu retorn momentari, ara fa gairebé dos mesos, amb motiu de la investidura d’Illa. L’expresident ha agraït al grup parlamentari la seva tasca, també la d’aquella jornada, on ha admès que tot depenia “d’un fil tan prim”.

Tot seguit, Puigdemont ha reiterat les seves crítiques contra el Govern “fràgil” d’Illa, i ha constatat que el pacte entre PSC, ERC i Comuns no “federalitza, esquerranitza ni independitza res”. De fet, l’excap de l’executiu ha asseverat que Illa no compta amb un govern fort, i que això és dolent per al país però, alhora, és una “oportunitat” perquè Junts defensi la seva posició.

A més, ha opinat que a Sánchez li passa “el mateix”, i que Junts té també una “oportunitat més gran” per aprofitar la seva “responsabilitat” a Madrid. És aquí on ha interpel·lat el president espanyol per exigir-li que no vagi al Cercle d’Economia a demanar “res”. Sinó que “el que ha de fer” és parlar directament amb Junts, i no a través d’intermediaris.

Et pot interessar  El consell nacional de Junts aprova el reglament del seu congrés i el sotmetrà a la votació de la militància

En aquesta línia, el també exeurodiputat ha situat Junts com el primer partit que defensa els interessos sobirans de Catalunya, així com el seu rol “d’única alternativa viable” al Govern. És així com Puigdeomnt ha anat situant el congrés del seu partit, aquest octubre, com una cita “especial” perquè ho afectarà “tot”.

El líder moral del partit postconvergent ha reivindicat que Junts ha de renovar el seu missatge de cara a la societat, així com els discursos, els lideratges i ampliar el seu espectre tradicional. Ha afirmat que és el partit “més interclassista” que hi ha.

Sense entrar en detalls, Puigdemont també ha fet una crida perquè els dirigents del seu partit siguin “conscients de les dificultats” si volen evitar que es malbaratin energies en “batalles estèrils” o en “objectius equivocats”. “És important triar les batalles i situar els objectius”, ha insistit. L’expresident també ha instat el grup parlamentari a no lamentar-se de les adversitats, sinó a “assumim-les”.

Des de Waterloo, Puigdemont ha acusat el PSC d’haver renunciat a la seva “identitat tradicional” per competir amb els vots de Cs i l’extremisme espanyolista a Catalunya, en la feina de la “desnacionalització” del país. Com a reacció, l’expresident ha urgit Junts a “sortir de les casernes d’hivern”, i passar a “l’ofensiva”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut