Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Puigdemont publica un misteriós missatge a Instagram: “Encara som aquí!”

El president exiliat, que continua desaparegut tot i la intensa persecució policial, juga a despistar encara més la policia

|

- Publicitat -

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha protagonitzat la sessió d’investidura de Salvador Illa. Primer, en haver aconseguit tornar a Catalunya després de gairebé set anys a l’exili per fugir de la persecució política de l’Estat espanyol. Després, desapareixent de l’ull públic enmig de milers de persones i una intensa vigilància policial. El parador de Puigdemont continua sent, a hores d’ara, un complet misteri, i els Mossos d’Esquadra, que han col·lapsat el país amb l’operatiu ‘Gàbia’, no han aconseguit trobar-lo.

Publicitat

Malgrat això, Carles Puigdemont, que ha mantingut les seves xarxes en el més absolut silenci des de la seva desaparició, ha publicat un misteriós missatge a Instagram. El president exiliat ha compartit a través de les històries temporals de la plataforma un vídeo curt amb el següent missatge: “Encara som aquí”. El vídeo consisteix en un recull d’imatges de la rebuda institucional organitzada per diverses entitats independentistes, i que ha reunit milers de persones al passeig Lluís Companys de Barcelona, a tocar del Parlament, per acompanyar-lo en el seu retorn.

Aquesta breu publicació de Puigdemont aixeca encara més incògnites sobre el seu parador, desconegut des que ha finalitzat el seu discurs de retorn amb un “No sé quan ens tornarem a veure, però que puguem tornar a cridar ‘Visca Catalunya lliure!'”. El president exiliat volia assistir presencialment al ple d’investidura, si més no a la votació que ha de tenir lloc aquesta mateixa tarda, quan conclogui el torn de rèpliques dels altres grups i del candidat. Per ara, però, Puigdemont no és al Parlament; almenys, no que se sàpiga.

Junts ha demanat en dues ocasions l’ajornament del ple, fet al qual ERC i els Comuns havien accedit en cas que es produís la detenció de Puigdemont, la qual encara no ha succeït arran de la desaparició del president. Com que no s’ha detingut el president, els grups han rebutjat la petició de Junts, i la formació ho ha acceptat públicament davant el ple.

Et pot interessar  L'ANC proposa a Junts, ERC i la CUP que acordin un programa compartit com a "revulsiu" en cas de repetició electoral
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut