Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Puigdemont planta cara a José María Macías, el jutge del Constitucional amic de Llarena que va menysprear-lo

El jutge, que ha d'analitzar el recurs del PP contra l'amnistia, va comparar Puigdemont, Comín i Ponsatí amb nazis

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, així com els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, han decidit plantar cara al jutge del Tribunal Constitucional José María Macías, que és un dels jutges que analitzarà el recurs contra la llei d’amnistia presentat pel PP davant el mateix tribunal. La defensa de Puigdemont, liderada per Gonzalo Boye, ha demanat recusar Macías en tots els recursos relacionats amb el procés i l’1-O que pugui presentar ell, Toni Comín o Clara Ponsatí. En el seu escrit, avançat pel diari ‘El Mundo’ i al qual ha tingut accés l’ACN, els lletrats constaten que Macías no és imparcial perquè mostra la seva “animadversió” contra Puigdemont i contra la mateixa llei d’amnistia.

Publicitat

L’escrit de recusació sosté que Macías ha perdut tota la imparcialitat que li correspon tenir a un jutge perquè ha comparat Puigdemont, Comín i Ponsatí amb nazis, a més d’haver-se definit com a “amic del jutge Llarena”, qui ha fet mans i mànigues per a mantenir la persecució judicial contra els polítics independentistes. Així mateix, l’escrit exposa també que Macías ha mantingut una “guerra oberta” contra la llei d’amnistia, motiu pel qual no és apte per a dirimir els recursos relacionats amb la norma del perdó. 

“Quina garantia d’imparcialitat hi ha quan qui està cridat a decidir en un assumpte va qualificar de nazis els recurrents i d’amic a qui va dictar la resolució impugnada?”, es pregunta l’escrit presentat per la defensa de Puigdemont. “El nivell d’involucració i alarmisme del recusat el va portar a afirmar que hi haurà morts a Catalunya”, continua l’escrit, que ha constatat que des de fa mesos ha començat una “guerra frontal” contra l’aplicació de la llei d’amnistia.

Et pot interessar  El TSJC es planteja enviar al Suprem el cas dels 'Tres de Granollers' tot i que ja van ser amnistiats

Amb tot, Boye conclou que la presència de Macías a l’hora d’analitzar els recursos presentats per Puigdemont, Comín i Ponsatí suposa una privació del seu dret a un tribunal imparcial, un dret reconegut pel Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans, la Carta dels Drets Fonamentals, així com per la Constitució espanyola. Per tot això, reclama al jutge Macías que s’abstingui dels seus recursos o en cas contrari, es presentarà la seva recusació.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut