Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Puigdemont denuncia intents per “deslegitimar” la seva eventual investidura mentre reivindica les “opcions de governar” que té Junts

El president a l'exili recorda a Pedro Sánchez que governa en minoria i assegura que "lluitarà totes les opcions" per assolir un govern coherent

|

- Publicitat -

El president a l’exili i candidat de Junts+ a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest dijous els intents perpetrats pel PSC i el PSOE per a “deslegitimar” la seva eventual investidura, a la qual ell mateix va confirmar que es presentaria, en ser la segona força més votada i poder reunir una “majoria més àmplia” que Illa. En una roda de premsa celebrada aquest dijous des de Perpinyà, Puigdemont ha avisat que no permetrà que “deslegitimin” la seva candidatura a la investidura, i ha aprofitat per recordar al president espanyol que ell governa en minoria perquè va ser incapaç d’obtenir una majoria, tant a les urnes com a l’hemicicle.

Publicitat

El líder de Junts ha valorat que els resultats del 12-M han deixat un panorama “molt obert per tothom” i amb “moltes possibilitats”. Així, Puigdemont ha refermat el seu compromís de presentar-se a la investidura, insistint que Junts té “opcions de governar” i d’assolir un govern coherent, el qual lluitaran fins al final per aconseguir. El cap de files de Junts ha reivindicat que és el candidat amb més opcions d’aconseguir els vots suficients en segona volta, al·legant que suma 55-59 escons amb ERC i la CUP, davant dels 48 del PSC i Comuns. Tanmateix, aquesta opció requereix l’abstenció del PSC, i els socialistes ja han deixat clar que no facilitaran la investidura del líder independentista.

“En un escenari d’absència de majories absolutes clares, el nostre bloc sumar bastants diputats més que el bloc constitucionalista de progrés, bàsicament PSC i comuns. En aquest escenari les opcions d’un govern en minoria hi són i les lluitarem” ha manifestat Puigdemont. El candidat ha aprofitat per recordar que “Sánchez té govern en minoria, perquè els socis no sumen majoria absoluta. I han de negociar amb els grups de l’oposició”.

Et pot interessar  La JEC no expedeix la credencial d'eurodiputat a Comín i declararà vacant el seu escó si no compareix a Madrid

Més enllà de deixar clara novament la seva intenció de ser investit i formar un govern, l’expresident ha defensat que les negociacions es duran a terme com les que van tenir lloc per a la investidura de Pedro Sánchez: “Poca gent, molta discreció, assumint la gravetat del moment i donant compte dels acords”. I ha reclamat a tots els seus diputats aquesta discreció màxima.

“Màxim respecte” pel debat intern d’ERC

Pel que fa a la situació d’ERC, el líder de Junts+ ha admès que “la situació interna del nostre soci de Govern no està del tot aclarida”, i ha expressat “màxim respecte pels processos interns que puguin tenir i la màxima disposició a dialogar amb tots els actors de l’independentisme per construir una majoria de govern”.

D’altra banda, també com va fer diumenge després de l’escrutini, Puigdemont ha assegurat que vol “contribuir a la reflexió que ha de fer al conjunt de l’independentisme”. Ha dit que ho farà “amb generositat, amb amplada de mires i sent molts conscients que el país viu una situació d’emergència nacional”.

“Tenim la responsabilitat d’arremangar-nos i veure què passa, perquè alguna cosa no estem fent bé”, ha admès Carles Puigdemont, que ha fet una crida a tots els actors de l’independentisme a “reparar l’avaria que tenim” de forma conjunta.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut