Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

Puigdemont demana a Llarena que l’amnistiï i critica la seva interpretació “absurda” de la malversació

Li demana que apliqui el mateix criteri que la magistrada de la sala penal del Tribunal Suprem que va emetre un vot particular

|

- Publicitat -

La defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha presentat recurs contra la denegació de l’amnistia per a ell per part del magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena. En el seu escrit, avançat per ‘El Nacional’ i al qual ha tingut accés l’ACN, Gonzalo Boye diu que Llarena ha fet una interpretació “absurda, arbitrària, grotesca, il·lògica i irracional” de la llei d’amnistia i en concret del delicte de malversació per no amnistiar a Puigdemont i mantenir la seva ordre de detenció a l’estat espanyol. D’aquesta manera, segons l’advocat, el magistrat manté la seva “parcialitat” i demana l’arxivament de la causa, tot recordant-li diverses vulneracions de drets ja al·legades en anteriors recursos.

Publicitat

En concret, li demana que apliqui el mateix criteri que la magistrada de la sala penal del Tribunal Suprem que va emetre un vot particular, Ana Ferrer, respecte a l’amnistia de la malversació als condemnats per l’1-O. Així, considera que el criteri de la sala penal i de Llarena s’aparta de la voluntat del Congrés quan va aprovar l’amnistia, de la sentència del mateix Suprem sobre l’1-O i de la seva pròpia jurisprudència sobre la malversació.

Llarena no va aplicar l’amnistia ni a Puigdemont ni als exconsellers exiliats Toni Comín i Lluís Puig argumentant que van obtenir un enriquiment patrimonial amb l’organització de l’1-O. L’advocat de Puigdemont li recorda que amb l’1-O es van disposar partides de la Generalitat, que no s’ha declarat afectada, i no de l’Estat, i que aquest procediment està obert al Tribunal de Comptes, i pendent de sentència.

La magistrada Ferrer va criticar l’argument del president de la sala penal del Suprem, que sosté que el Govern de Junts i ERC s’haurien enriquit perquè van pagar l’1-O amb fons públics i no de la seva butxaca; un estalvi que els hauria enriquit. L’advocat també assegura, com Ferrer i la resta de defenses, que amb l’1-O no es van afectar fons de la Unió, ni es va recollir en la sentència que va dictar el 2019 contra els líders independentistes. Boye també retreu a l’instructor de l’1-O que no plantegi una consulta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Et pot interessar  Illa avança que la comissió tècnica per a l'ampliació de l'aeroport del Prat es reprendrà el 8 d'octubre
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut