Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Puigdemont, contundent sobre la retirada de l’escó a Comín: “Espanyolitzar les institucions europees ha estat funest”

|

- Publicitat -

El president a l’exili i líder de Junts, Carles Puigdemont, s’ha mostrat contundent contra la nova vulneració dels drets fonamentals dels càrrecs electes i els electors que ha suposat la retirada de l’escó de l’Eurocambra a Toni Comín per imposició de l’Estat espanyol, que l’obliga a jurar la Constitució presencialment amb l’ordre de detenció encara vigent. A través de les xarxes socials, Puigdemont ha lamentat que aquesta situació, la qual ja va tenir lloc després de les eleccions europees del 2020, es repeteixi per segona vegada.

Publicitat

“El Parlament Europeu ha arrencat sense l’eurodiputat Toni Comín. És la segona legislatura consecutiva en què la cambra ens viola drets fonamentals, i ho fa de manera conscient, menyspreant les decisions prèvies i, sobretot, menyspreant els ciutadans” ha reblat Puigdemont a través d’X, l’antic Twitter, fent referència així al fet que Comín havia obtingut els suports necessaris per part de l’electorat per tal de representar-lo a la cambra europea.

Puigdemont ha continuat denunciant que aquesta “democràcia asimètrica”, que “per a uns és completa i per a d’altres és restringida, no és democràcia”. El president a l’exili no ha dubtat a assenyalar l’Estat espanyol com a principal culpable d’aquesta nova vulneració de drets, tot subratllant les greus conseqüències que el fet d'”espanyolitzar” les institucions europees tindrà sobre el projecte comunitari. “Espanyolitzar les institucions europees ha estat funest per al projecte europeu. Les conseqüències de la trencadissa són enormes, en termes de descrèdit i d’inseguretat jurídica” ha conclòs.

Et pot interessar  Rull rebrà els exiliats de Suïssa: "Els obriré les portes del Parlament per retre'ls el reconeixement que es mereixen"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut