Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

Puigdemont, contundent contra l’espoli i dèficit fiscal que pateix Catalunya: “És immoral, no té res de progressista i és tenir molta barra”

"Vista la inexecució, la solidaritat territorial l'hem de decidir i acordar, no ens la poden imposar"

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha carregat amb duresa contra l’espoli i el dèficit fiscal al qual l’Estat espanyol sotmet Catalunya. Ho ha fet després que s’hagin fet públiques noves dades sobre el nivell d’execució pressupostària segons les regions i, una vegada més, a Catalunya s’executi només el 45% del pressupostat, mentre que a Madrid l’execució pressupostària és del 210%. Puigdemont s’ha referit a aquesta diferència entre el nivell d’execució pressupostària com a “immoral”, afegint que “no té res de progressista”, però sí que “és de tenir molta barra”.

Publicitat

El líder de Junts denuncia sense embuts que quan el PSOE promet “un augment del finançament autonòmic”, després “ho compensa amb una inexecució de les inversions, de manera que la quantitat sempre queda igual: el que puja per un costat, baixa per l’altre“. “És el que passa cada any, però empitjorat de molt” escriu.

“Una Generalitat presidida pel mateix partit que incompleix amb Catalunya i engreixa la comunitat de Madrid aplanaria el camí del desastre” exposa Puigdemont, en referència a la candidatura de Salvador Illa per a presidir la Generalitat de Catalunya. “L’alternativa és tenir la clau de la caixa per quedar-nos tots els impostos i decidir, després d’una negociació bilateral, quina quantitat aportem pels suposats serveis que ens presta de l’Estat. Sense això, Madrid continuarà vivint del que extreu de l’esforç dels catalans. La solidaritat territorial l’hem de decidir i acordar, no ens la poden imposar”.

Puigdemont no acaba aquí i, referint-se a la negativa de Junts a aprovar el sostre de despesa, critica que se’ls demanava que l’aprovessin, però en canvi no s’accepta la petició de Junts perquè “les comunitats autònomes tinguin més del miserable 0,1% sobre el 2,5% total”. “L’Estat es queda el 2,2%, la Seguretat Social el 0,2% i les CCAA el 0,1% (a repartir entre totes, és clar). Què vol dir això? Doncs que vista la inexecució dels pressupostos quan es tracta dels catalans, tot sostre de despesa que vagi a l’Estat serà utilitzat en contra nostra i a favor de Madrid. Si l’Estat té més diners per gastar ja sabem que no els gastarà mai amb els catalans. Per tant, els vots dels catalans que ens han fet confiança no poden anar a consolidar aquesta injustícia”.

Et pot interessar  PSOE, Sumar i CC registren la modificació de la llei d'estrangeria per al repartiment de menors no acompanyats

A més a més, en referència a la primera reunió oficial que mantindran el president català, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, Puigdemont ha ironitzat amb el fet que Sánchez doni explicacions sobre el nul nivell d’execució pressupostària. “A veure si el president del Govern espanyol pot explicar avui als catalans les raons per les quals som sempre a la cua de les execucions pressupostàries de l’Estat i en canvi Madrid està disparada, també com sempre”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut