Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Puigdemont aspira a un Govern “d’obediència netament catalana” i convida les forces independentistes a reflexionar

Denuncia l'estratègia "d'espanyolització" de la campanya "promoguda del PSOE"

|

- Publicitat -

El candidat de Junts+ i president a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat la segona força més votada del 12-M, assolint 35 escons i situant-se a set de la formació més votada, el PSC. La candidatura de Junts ha estat la força parlamentària independentista que més ha crescut en vots i escons aquests darrers comicis; tanmateix, i malgrat celebrar els bons resultats, Puigdemont, que ha comparegut des d’Argelers (Catalunya Nord), ha lamentat que no hagin estat suficients per a guanyar les eleccions i compensar la pèrdua de vots de les altres forces independentistes, en referència a ERC i la CUP. Amb tot, però, Puigdemont ha assegurat que aspira a ser investit i formar un Govern “d’obediència netament catalana”, convidant les formacions independentistes a la reflexió conjunta que assegura que li cal al moviment.

Publicitat

Després del llarg escrutini, el cap de llista de Junts+ ha comparegut des d’Argelers per a constatar que Junts és “l’única força independentista que ha crescut en vots i diputats”. “Som la primera força a la immensa majoria del país, i assumim la responsabilitat que aquest fet representa” ha assegurat. Malgrat les desavinences amb els republicans, Puigdemont ha allargat la mà a a ERC, instar-la a “refer els ponts” i convidar-la a una entesa per fer un possible un executiu plegats, que amb els números sorgits de les urnes hauria de ser en minoria i amb l’abstenció del PSC.

Puigdemont, després de felicitar Salvador Illa per la victòria, ha denunciat la “evident mobilització electorat socialista a conseqüència de l’estratègia d’espanyolització del PSOE“; a la vegada, ha lamentat que part de l’electorat independentista continua sense mobilitzar-se. El líder de Junts ha valorat com a “males opcions” els escenaris d’una repetició electoral o d’un govern tripartit “amb una majoria tan justa”.

Et pot interessar  Junts proposa Eduard Pujol, Francesc Ten i Teresa Pallarès com a senadors per designació autonòmica

En aquesta línia, el candidat de Junts ha admès que no són els millors resultats de l’independentisme arran de la caiguda d’ERC i la CUP, i la irrupció d’Aliança Catalana. Per això, també ha defensat que els resultats “obliguen a una reflexió massa temps ajornada sobre els efectes de la desunió i la manca d’estratègia compartida”. Arribat fins a aquest punt, i malgrat haver promès no acceptar els vots de l’extrema dreta, ha assegurat que “si Aliança Catalana està disposada a reflexionar sobre l’efecte de la desunió i la manca de visió compartida, nosaltres també”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut