Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024
Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024

Puigdemont adverteix de les trampes que amaga el debat sobre l’ús del català al Congrés

L'eurodiputat alerta que el procés de reforma "sol ser una estratègia per fer perdre el temps"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha qüestionat el debat sobre l’ús del català al Congrés, que ha revifat en les negociacions de la investidura. Per una banda, l’eurodiputat de Junts ha recordat que el reglament no prohibeix l’ús de les llengües oficials explícitament i que, per tant, “amb la voluntat política de la presidència n’hi ha prou”. Fins ara, ha constatat, “no n’hi ha hagut mai”.

Publicitat

Per altra banda, Puigdemont ha avisat que “el procés de reforma sol ser una estratègia per fer perdre el temps” i fingir que hi ha interès a resoldre un problema que en realitat els “importa un rave”. En aquest sentit, ha posat d’exemple la proposta de reforma del reglament del Senat perquè el català tingui exactament el mateix rang que el castellà.

“Pròrrogues i més pròrrogues… fins que la proposta ha caducat perquè la legislatura s’ha acabat”, ha resumit, tot remarcant que les 59 propostes per “evitar” el debat i la votació en comissió van ser del partit socialista. Davant les evidents traves, ha advertit que “són mestres en filibusterisme parlamentari” i ha augurat un itinerari similar en el Congrés. “Si és aquest, ja sabem el pa que s’hi dona…”, ha conclòs.

Et pot interessar  Boye denuncia Llarena al CGPJ pel "retard" i la "desatenció" als recursos sobre l'amnistia de Puigdemont i Comín
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut