Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Puigdemont a un mitjà àrab: “Espanya té una visió paternalista i una mica colonialista sobre el Magrib”

|

- Publicitat -

La feinada que fa el MHP Carles Puigdemont a escala internacional és, a la vegada, descomunal i de picar pedra i, després de la massacre a la tanca de Melilla amb l’assassinat impune de migrants subsaharians, no és d’estranyar que mitjans de l’àrea geogràfica pensin que l’opinió del legítim president de Catalunya sigui important de conèixer. Així, el mitjà Middle East Eye, en la seva edició en francès, li dedica una àmplia entrevista de la qual n’extreu el titular que nosaltres hem replicat: “Espanya té una visió paternalista i una mica colonialista sobre el Magrib”.

Publicitat

Cada cop que el MHP s’encara amb un mitjà internacional, però, es troba que ha d’afrontar un bloc de preguntes inicial sobre allò tan bàsic: Què és Catalunya? És bàsicament el FC Barcelona? Com és que vostè és el 130è president? El català és una llengua? Catalunya vol la independència per ser una regió rica?… Així, abans d’entrar en temes d’actualitat, el MHP ha de repetir i repetir incansablement la mateixa lletania sobre qui som els catalans, d’on venim, etc. Tota una feinada que es resoldria d’un cop de plomall l’endemà mateix de proclamar-nos independents i mai més ningú no preguntaria obvietats.

I el que també són obvietats, malgrat que poca gent al món ho sap, és la veritable essència imperial, impositiva i colonial del Regne d’Espanya i com cal continuar desemmascarant-lo a cada minut, especialment quan, com l’1-O o com fa pocs dies a Melilla, se li’n va la mà, es mostra tal com és i, lluny de donar cap mena d’explicació, arrogantment va repetint la cançó de la “democràcia plena”. La lectura de l’entrevista és molt recomanable i és molt entenedora en francès i ell mateix, com a bon periodista que és n’ha fet els destacats:

Si la majoria del poble català vol la independència, on és exactament el problema? Que potser les fronteres estan demarcades per Déu, per una força divina? Catalunya està dins d’una presó? (Si la majorité du peuple catalan veut accéder à l’indépendance, où est exactement le problème? Est-ce que les frontières ont été délimitées par Dieu, par une force divine? Est-ce que la Catalogne est dans une prison?

Creu que si Catalunya fos una regió pobre, Espanya acceptaria negociar-ne la independència? No. La pregunta és a un altre lloc. És capaç Espanya d’aplicar el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics que va signar l’any 1976? (Croyez-vous que si la Catalogne était une région pauvre, l’Espagne accepterait négocier son indépendance? Non. La question est ailleurs. Espagne est-elle en mesure d’appliquer le Pacte international aux droits civils et politiques qu’elle a signé en 1976?)

Quin és el projecte polític del senyor @sanchezcastejon respecte a Catalunya? Cap ni un! Jo vull negociar amb algú de confiança, però en Pedro Sánchez ens ha demostrat que no s’hi pot confiar. (Quel est le projet politique de M. @sanchezcastejon concernant la Catalogne? Rien! Je veux négocier avec quelqu’un en qui j’ai confiance, or Pedro Sánchez a montré qu’on ne peut pas lui faire confiance.)

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut