Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Puente responsabilitza la conselleria d’Interior de la fugida de Puigdemont

El ministre recorda al Suprem que no hi ha hagut un "enriquiment personal" i que ha d'aplicar la llei d'amnistia com el TSJC

|

- Publicitat -

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Oscar Puente, ha assegurat que la fugida de Carles Puigdemont és “responsabilitat exclusiva i directa” de la Generalitat, concretament de la conselleria d’Interior perquè és qui té les “competències” a Catalunya. En una entrevista a Antena 3, ha insistit que el govern espanyol “no ha tingut cap responsabilitat” en la desaparició de l’expresident i s’ha preguntat si era “raonable” o “efectiu” posar controls a la trentena de passos fronterers que hi ha entre l’estat espanyol i el francès. D’altra banda, Puente ha recordat al Tribunal Suprem que la llei d’amnistia té un “tenor literal clar” i que l’ha d’aplicar com ha fet el TSJC o el jutjat número 18 de Barcelona.

Publicitat

El ministre ha remarcat que en el procés no hi ha hagut un “enriquiment personal” i que, per tant, el Suprem ha d’amnistiar els encausats. Puente ha advertit que el govern espanyol no vol pressionar els jutges, però ha manifestat que no estarà “en silenci davant unes actuacions que no ens semblen correctes”.

“En aquest moment hi ha amnistiades persones acusades per malversació, però les que han recaigut en el Tribunal Suprem no ho estan fent”, ha dit Puente. “Això és el que els hi hauria de preocupar”, ha asseverat.

Et pot interessar  Aragonès i Sánchez es reuneixen al Palau de la Generalitat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut