Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

PSOE i PP es confabulen per evitar que el català, l’euskera i el gallec siguin llengües oficials de la UE

|

- Publicitat -

El PSOE i el PP han demostrat, una vegada més, el poc respecte que tenen per les altres llengües que formen part de l’Estat espanyol. Ambdós partits s’han confabulat per impedir que el català, l’euskera i el gallec es considerin llengües oficials dins la Unió Europea (UE), en una votació que ha comptat amb el suport dels partits sobiranistes catalans i bascos, així com del PNB, però que ha rebut el rebuig dels populars i de Vox, i l’abstenció del PSOE.

Publicitat

La iniciativa de Junts que buscava forçar l’Estat espanyol a reconèixer l’oficialitat del català, l’euskera i el gallec a la UE no ha prosperat. La proposta, que inicialment només contemplava i el català i després va incloure les altres llengües, s’ha votat avui a la Comissió d’Assumptes Exteriors del Senat, però ha estat rebutjada després que el PP i Vox votessin en contra, i el PSOE s’hagi abstingut.

Els grups parlamentaris de Junts, ERC, EH Bildu i PNB han votat a favor, però l’abstenció del PSOE ha impedit l’aprovació de la proposta. L’abstenció suposa, per altra banda, una gran falta als acords establerts amb el Govern català a la taula de diàleg, ja que s’havia negociat impulsar les altres llengües oficials de l’Estat espanyol al Parlament Europeu.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres diu que la limitació del lloguer de temporada del govern espanyol "no servirà per a res"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut