Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

La investidura, en pausa: Rull convoca una nova reunió de la Mesa per atendre la petició de Junts tot i la negativa inicial a suspendre-la

El PSC i ERC, que tenen majoria a la Mesa del Parlament, han rebutjat suspendre el ple d'investidura

|

- Publicitat -

El ple d’investidura de Salvador Illa semblava que continuava endavant, malgrat la convulsa situació que es viu tant dins com fora de l’hemicicle, i la petició de Junts d’allargar la suspensió de la sessió fins que la situació es normalitzés de nou. La Mesa del Parlament, amb majoria del PSC i ERC, ha rebutjat la moció presentada per la formació de Carles Puigdemont minuts abans que es reprengués la sessió, i que ha endarrerit considerablement la segona part d’aquesta, prevista per a un quart de quatre de la tarda. No obstant això, un cop s’ha reprès la sessió, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha reiterat la petició de suspendre el ple al·legant la citació dels Mossos a Jordi Turull per a declarar com a col·laborador de la fugida de Carles Puigdemont.

Publicitat

Davant aquesta situació, en començar el ple Junts ha tornat a demanar la suspensió del debat d’investidura de Salvador Illa, tot denunciant que hi ha una ordre de detenció contra el secretari general del partit, Jordi Turull, per haver acompanyat Carles Puigdemont en la seva desaparició. Batet ha demanat una reconsideració de la decisió de no suspendre el ple, que havien registrat minuts abans. “És un fet sense precedents i no és de normalitat democràtica”, ha justificat Albert Batet des del seu escó.

El president de la Mesa, Josep Rull, ha atès la nova petició de Junts i ha aturat novament la sessió. Rull ha convocat una altra reunió de la Mesa, que haurà de valorar altra vegada la petició de reconsideració de Junts. De moment, es desconeix què succeirà amb la continuïtat del ple i amb la votació que aquest dijous havia de fer president de la Generalitat al socialista i defensor del 155 Salvador Illa.

Et pot interessar  Illa reunirà els consellers a Poblet al setembre per marcar les "línies estratègiques" del nou Govern

La Mesa, amb majoria d’ERC i el PSC, contrària a suspendre el ple 

Els dos grups amb majoria a la Mesa del Parlament, el PSC i ERC, s’han mostrat favorables de tirar endavant el debat, ja que de moment Carles Puigdemont no ha estat detingut, ni tampoc localitzat. Socialistes i republicans tenen majoria a l’òrgan parlamentari amb cinc dels set representants, mentre que Junts, que demanava suspendre el debat, en té dos.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut