Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Provocació de Teresa Cunillera acusant la pancarta contra el rei Felipe VI de perill públic

Força que la seva súbdita i delegada accidental envií una carta al director general dels Mossos i al Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona demanat explicacions

|

- Publicitat -

El Gobierno espanyol només sap reprimir

Publicitat

La delegada del Govern accidental a Catalunya, Montserrat García Llovera, ha enviat aquest divendres una carta al director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, i al Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, per demanar-los informació sobre les “garanties de seguretat” en l’acte pels atemptats de 2017 arran de la col·locació d’una pancarta contra el rei Felip VI per part d’activistes sobiranistes.

Atac a la llibertat d’expressió

En un comunicat, la Delegació ha informat que ha rebut “nombroses mostres de preocupació per una possible vulneració d’aquestes garanties de seguretat”, tenint en compte la col·locació de la pancarta de grans dimensions a la façana d’un edifici de la plaça Catalunya, on s’ha celebrat l’acte d’homenatge a les víctimes.

Exigències d’un estat repressor

La Delegació ha indicat que la pancarta ocupava “bona part de la façana de l’edifici, impedint el control de diverses finestres amb vistes directes a l’acte, la qual cosa pot dificultar la plena seguretat de l’acte i posar en risc les pròpies víctimes”, els reis i les autoritats de l’Estat presents.

Cunillera en el seu paper de repressora

Ha afegit que, en ser responsabilitat dels Mossos garantir la seguretat, García ha demanat a Martínez que informi “en la major brevetat” sobre quines accions s’han pres per garantir de manera efectiva la seguretat de l’acte i el seu funcionament normal, i les mesures de control dutes a terme a l’edifici on s’ha col·locat la pancarta.

García ha recordat que els Mossos es van comprometre a assumir el control de les altures de l’acte d’homenatge a les víctimes a Barcelona en una Junta de Seguretat del 14 d’agost.

També ha assenyalat que la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya ha exigit la retirada de la pancarta “a causa de l’espai cec de seguretat que generava, però aquest requeriment ha estat desatès”.

A Recasens li ha demanat, en una altra carta, que informi sobre les accions preses per garantir la seguretat, si la instal·lació de la pancarta havia estat sol·licitada i si s’ajusta a les ordenances municipals.

Li ha preguntat si funcionaris municipals han comprovat el pes, material, mecanismes d’ancoratge i afectació als paraments de l’immoble per la pancarta, ja que constituïa en si mateixa “un risc material per al desenvolupament de l’acte, en atenció al risc de la seva caiguda, des d’una considerable altura, amb possible despreniment d’elements fixos de l’edifici”.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut