Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Protestes inèdites a la Xina contra la política de covid zero i el règim de Xi Jinping: “Volem democràcia”

|

- Publicitat -

Protestes sense precedents s’han estès per grans ciutats de la Xina com Pequín i Xangai contra la restrictiva política de covid zero i el règim xinès. “Xi Jinping, dimissió!” o “Volem democràcia” són alguns dels càntics dels manifestants que s’atreveixen a desafiar l’autoritari govern.

Publicitat

Aquest diumenge centenars de persones, liderades per grups de joves, han sortit al carrer per clamar a favor de la democràcia i llibertat d’expressió. Les protestes arriben en un moment marcat pel rebrot de la covid-19, que fa posar en dubte l’eficiència de la política covid zero, i amb tensió per l’incendi mortal a Urumqi, la capital del Xinjiang.

Papers en blanc, el símbol de la protesta

En les imatges de les manifestacions també es poden veure als participants subjectant folis en blanc, un recurs per a evitar la censura s’ha convertit en el símbol de la protesta. Es compliran tres anys de l’esclat de la pandèmia i els xinesos encara estan sotmesos a rastrejos continuats, on la detecció de pocs positius implica automàticament el confinament d’una fàbrica, un edifici sencer o una ciutat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut