Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

VIDEO | Protestes davant d’Educació contra el retard en les adjudicacions i la política “a dit”

|

- Publicitat -

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns a les portes del Departament d’Educació per protestar en contra de l’endarreriment en les adjudicacions d’estiu i el que denuncien que és una política “a dit”. Els sindicats educatius, que són els que han convocat la concentració, denuncien que els prop de 19.000 nous funcionaris que el curs vinent han de començar el període de pràctiques no poden accedir a les places sol·licitades, perquè aquestes s’han cobert amb perfils “perfilats”, que són aquells en què decideixen les direccions.

Publicitat

La sectorial d’Educació del sindicat La Intersindical exposa que “el decret de plantilles ha creat un sistema opac i desastrós que afecta més de 20.000 persones”, el qual “ni tan sols Educació sap gestionar”; a la vegada, denuncia que la resolució EDU/2463/2024 “canvia les regles del joc a mitja partida, i vulnera els drets dels docents, tot generant incertesa”, ja que “modifica els criteris per a l’adjudicació de places provisionals” de cara el curs vinent.

“Aquesta modificació afecta especialment les persones que han de ser nomenades com a funcionàries en pràctiques, i permet adjudicar places a altres especialitats i centres de màxima complexitat dins de les peticions col·lectives. Aquest canvi, fet sense cap consulta prèvia amb els representants socials, vulnera els drets de les persones afectades i canvia les regles del joc a última hora, tot generant incertesa i malestar” denuncia el sindicat a través d’un comunicat.

Davant aquesta situació, i amb crits de “Departament d’incompetents”, centenars de professors i professores que s’han vist afectades per la modificació del decret han protestat enèrgicament davant la conselleria d’Educació, la qual ha quedat custodiada pels Mossos d’Esquadra. Al migdia els sindicats han començat una reunió telemàtica “informativa” amb representants del Departament d’Educació.

Et pot interessar  Educació impulsarà una campanya contra l'assetjament, formarà els docents i revisarà el funcionament del circuit
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut