Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Honoren el prestigiós historiador britànic Sir Paul Preston amb el Premi Dignitat a casa seva a Londres

|

- Publicitat -

La Comissió de la Dignitat, l’entitat memorialista que treballa per aconseguir el retorn als seus legítims propietaris de la documentació confiscada pel franquisme a Catalunya, ha atorgat el Premi Dignitat al prestigiós historiador britànic Sir Paul Preston. L’entrega del premi ha tingut lloc a Londres, a la mateixa casa de l’historiador, i amb aquest se li reconeix la seva generosa contribució a l’estudi del Franquisme i la Guerra Civil, en un sentit crític i de denúncia. A la vegada, el Premi Dignitat també honora el suport de Preston a causes associades amb els drets civils i nacionals de Catalunya, com ara el retorn dels documents espoliats, coneguts com a Papers de Salamanca.

Publicitat

Sir Paul Preston (Liverpool, 1921) és doctor en Història per la Universitat d’Oxford, i catedràtic d’Història Contemporània espanyola. Preston és l’autor de diverses obres sobre la història contemporània d’Espanya, i forma part del nucli d’hispanistes britànics que han dedicat el seu esforç a l’estudi de la història recent espanyola, especialment a la de la Segona República i la Guerra Civil, així com la Transició. 

La representant de la Comissió de la Dignitat Núria Bassa va viatjar fins a Londres aquest cap de setmana passat per a entregar en persona el Premi Dignitat a Sir Paul Preston. Per raons de salut, el professor Preston no va poder acudir a la cerimònia dels Premis Dignitat 2023 al Restaurant Pomrada del Passeig de Gràcia de Barcelona el passat 30 de maig. En aquella edició, també es va lliurar el premi a Rosalia Rovira i Duart (In Memòriam), el grup d’informació Octuvre, la gent de teatre Nan Valentí i David Pintó, l’historiador i organitzador de l’Any Josep Benet Jordi Oliva Llorens, els advocats memorialistes Jordi Palou-Loverdos i Mireia Vives Puig i el supervivent de le Batalla de l’Ebre, Miquel Morera Darbra.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut