Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Populars, socialdemòcrates i liberals mantenen l’hegemonia a l’Eurocambra tot i l’ascens dels ultres als grans països

Els resultats situen l’extrema dreta com a quarta i cinquena força i confirmen la davallada de liberals i Verds

|

- Publicitat -

Els populars europeus, els socialdemòcrates i els liberals mantenen la majoria al Parlament Europeu, malgrat la victòria de partits d’extrema dreta en alguns dels grans països. Segons els resultats de les 09.38, el Partit Popular Europeu s’ha imposat i es manté com a primera força amb 184 eurodiputats, seguits dels socialdemòcrates amb 139 representants. Els liberals aconsegueixen la tercera posició amb 79 eurodiputats i en la quarta i la cinquena es queden els grups ultres Conservadors i Reformistes Europeus i Identitat i Democràcia, amb 73 i 58 eurodiputats respectivament. Els resultats provisionals confirmen la davallada dels Verds, que els situa com a sisena força (52) i l’Esquerra es manté com el grup amb menys representants (36).

Publicitat

Amb aquest repartiment, encara provisional, l’aliança actual de populars, socialdemòcrates i liberals obté 402 eurodiputats, per sobre dels 361 necessaris per disposar d’una majoria absoluta. En la valoració dels comicis, l’encara presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va demanar als seus socis iniciar negociacions per formar el proper executiu comunitari i fer-ho des d’una majoria sòlida “proeuropea”.

Segons els resultats provisionals, el Partit Popular Europeu ha aconseguit el 25,56% dels vots, els socialdemòcrates el 19,31% i els liberals l’10,97%. Els Conservadors i Reformistes Europeus tenen el 10,14% dels suports, Identitat i Democràcia el 8,06%, els Verds el 7,22% i l’Esquerra el 5%. El 6,25% dels vots ha anat a parar a partits que no estan adscrits a cap grup europarlamentari, que els resultats provisionals apunten que són 45 eurodiputats. El 7,50% restant correspon a nous membres electes no adscrits a cap grup, amb 54 eurodiputats.

Et pot interessar  La JEC no expedeix la credencial d'eurodiputat a Comín i declararà vacant el seu escó si no compareix a Madrid
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut