L’eurodiputada Clara Ponsatí ha fet arriba una dura carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Unes paraules que ja havia fet ressonar a la reunió d’aquest matí amb el president de la Generalitat i els eurodiputats independentistes a Brussel·les, en aquest cas, Toni Comín. Aragonès li ha demanat que deixés per escrit el que havia dit a la trobada. Ponsatí demana un canvi total d’estratègia del Govern després que s’hagi constatat que “la desescalada ha estat un error: El govern de Catalunya que presidiu no ens acosta a la independència ni la té com a objectiu”, li assegura a Aragonès. A més, afegeix que “el govern espanyol i els aparells de l’Estat, lluny de desescalar, han aprofitat la feblesa del vostre govern per accelerar el procés d’assimilació i dissolució de la nació catalana i de les nostres llibertats”. Ponsatí considera que les apel·lacions al diàleg són una manera de comunicar que la Generalitat no serà un problema pel nacionalisme espanyol: “A Madrid ho han entès i actuen en conseqüència. Això afebleix les nostres institucions de manera immediata, però tota la societat catalana en pagarà els plats trencats”, reitera.
En aquesta direcció, apunta que no s’ha aprofundit en el conflicte que gira entorn l’1-O, si no i que com a contrapartida i conseqüència de la mala jugada, “el país s’erosiona políticament, socialment, culturalment i econòmicament”. Ponsatí carrega contra Aragonès i assenyala d’haver propmogut la ficció de retornar a “l’autonomisme”.
Avui, juntament amb el conseller @toni_comin, m'he reunit amb el MHP @PereAragones a l'@Europarl_EN.
He expressat les meves preocupacions sobre el rumb del govern, que també li he traslladat en aquesta carta. pic.twitter.com/72rDqDBYnz— Clara Ponsatí (@ClaraPonsati) May 19, 2022
L’eurodiputada lamenta que la feina feta al Parlament Europeu per denunciar els abusos de l’Estat i la complicitat de les autoritats europees queda en no-res davant “d’una fotografia amable i cordial entre el president de la Generalitat, el president del Gobierno i la presidenta de la Comissió Europea”. “És als catalans que ens interessa fer evident el conflicte existent, i a l’Estat, amagar-lo”, recorda. La consellera d’Ensenyament exiliada també denuncia la desprotecció davant els contínuos atacs a la llengua catalana. “El govern mostra com a única prioritat esquivar les possibles inhabilitacions”, lamenta.
La carta finalitza amb to contundent, i assegura que Aragonès té l’obligació de mirar al futur, de no desarmar la població davant de reptes que se li plantegen i d’estar disposat a enfrontar-se a poders fàctics: “En cas contrari, la conclusió només pot ser que, a hores d’ara, el govern de Catalunya no és un aliat a les aspiracions de llibertat, sinó un entrebanc”.