Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Polònia argumenta que Espanya ha prioritzat els seus tribunals als de la UE i ho demostra amb el cas Junqueras

|

- Publicitat -

Aquesta sí que pot ser l’autèntica obertura de la capsa de Pandora: Polònia es defensa davant la UE posant Espanya com a exemple d’incompliment amb les sentències dels tribunals europeus, o sigui, assegurant que el regne d’Espanya sí que s’ha saltat l’ordre jurídic i ha fet prevaldre el que han decidit els tribunals interns espanyols sense fer cas a les sentències europees.

Publicitat

L’exemple flagrant és del vicepresident legítim, Oriol Junqueras, que el judici farsa va afanyar-se a sentenciar abans que el TJUE resolgués que tenia immunitat com a europarlamentari i que, per tant, podia anar a Estrasburg a prendre possessió de l’acta d’eurodiputat. El tribunal Suprem va desatendre aquesta petició amb peregrí argument, tret de l’APM, de “ahora es tarde”: un cop sentenciat pel Suprem, el TJUE ja podia dir missa. Ergo, les lleis espanyoles estan per sobre de les europees.

La gran diferència entre Polònia i Espanya és que Polònia ho ha exposat, advertit i argumentat i, de moment, no ha fet res. Espanya, en canvi, no ha avisat ni dit ni mu, però ho ha fet.

Et pot interessar  Més d'un terç dels consellers nacionals d'ERC reclamen un avançament del congrés
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut