Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Plaja critica que 3 setmanes després de l’avaria a l’R2 Sud “continuem sense saber les causes que van provocar el desgavell”

La portaveu ha reclamat que "s'executin les inversions previstes des de fa anys" perquè l'acumulat pendent és "grandiós"

|

- Publicitat -

L’avaria a l’estació de Gavà (Baix Llobregat) que va afectar milers d’usuaris provocant cancel·lacions i retards en els trens s’ha solucionat després de 3 setmanes d’incidències. Tanmateix, la causa d’aquesta avaria encara és desconeguda, tal com ha lamentat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha carregat contra el govern espanyol per no aclarir “les causes exactes” d’aquesta incidència.

Publicitat

“Han passat tres setmanes i continuem sense saber les causes que van provocar el desgavell“, ha criticat a la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en la qual també ha criticat que “no s’ha permès a la Generalitat investigar pel seu compte”. “És una prova més d’opacitat i de no tenir interès, no només a informar a la Generalitat, sinó als usuaris”, ha reblat.

En un primer moment, tant Adif com Renfe i l’executiu espanyol van apuntar al fet que un llamp havia provocat l’incendi que va malmetre el quadre de senyalització de l’estació de Gavà. No obstant això, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ràpidament va deixar-los en evidència en desmentir aquesta hipòtesi, ja que cap llamp va caure a Gavà els dies en què va detectar-se la incidència. Així i tot, els organismes espanyols han insistit a mantenir la hipòtesi del llamp com a vàlida, sense aprofundir més en la qüestió.

Plaja ha reiterat que “els problemes de comunicació i la manca d’informació per part de l’autoritat competent han sigut constants” des de l’inici de l’avaria que va obligar a restringir la circulació ferroviària a l’R2 sud i a cobrir el servei per carretera. Davant aquesta situació, ha reclamat que “s’executin les inversions previstes des de fa anys” perquè l’acumulat pendent és “grandiós”.

Et pot interessar  El Govern acusa el Suprem de "retorçar" la llei d'amnistia i desafiar "de forma desacomplexada" el Congrés
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut