Edició 2199

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de agost del 2024
Edició 2199

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de agost del 2024

Participació massiva de la militància d’ERC en la consulta per avalar l’acord amb el PSC

Fins a les 13 han participat 3950 persones, el que representa un 48% dels votants

|

- Publicitat -

La militància d’ERC vota de forma massiva en la consulta que el partit ha organitzat per tal que les bases avalin, o no, el preacord amb el PSC que ha de servir per a fer president de la Generalitat a Salvador Illa. La consulta es du a terme de forma telemàtica i ha començat a les 10 del matí d’aquest divendres 2 d’agost. En poc menys d’una hora, un total de 2.281 persones han votat, dels més de 8.226 militants que tenen dret a vot en la consulta, fet que suposa un 27,73% de les bases republicanes.

Publicitat

La consulta estarà oberta fins a les 19 hores d’aquesta tarda. Malgrat realitzar-se de forma telemàtica, el partit també ha habilitat seus presencials per tal de facilitar el vot telemàtic. Els resultats es faran públics previsiblement a les 19:30 hores d’aquesta tarda a través d’una roda de premsa.

La militància republicana té l’última paraula pel que fa al futur Govern de la Generalitat, el qual se centra a assolir un nou finançament per a Catalunya a canvi de fer president Salvador Illa. No obstant això, tant el preacord com les negociacions prèvies han provocat tota mena de reaccions dins el moviment independentista. Mentre que la direcció d’ERC avala l’acord, l’expresident del partit, Oriol Junqueras, ha mostrat “respecte” per la tasca de l’equip negociador, però ha deixat clar que el suport al PSC ha de retirar-se al mínim incompliment de l’acord.

Et pot interessar  Montero nega la bilateralitat amb Catalunya i veu "més probabilitats d'èxit" en un acord de finançament PP-PSOE
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut