Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024
Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024

Parlon defensa el paper “bàsic” en la democràcia de la policia i titlla d’”intolerable” el taller de còctels Molotov

Condemna l'activitat satírica de les festes populars de Granollers i critica que pugui incitar a la violència contra la policia

|

- Publicitat -

La consellera d’Interior i Seguretat Pública, Núria Parlon, ha sortit en defensa de les forces de seguretat arran de la polèmica activitat de la Festa Major de Granollers que ensenyava “tècniques d’estratègia subversiva” davant d’aquestes. Parlon ha condemnat l’activitat satírica de les festes populars tot assegurant que “malmet el caràcter lúdic i festiu que ha de tenir un esdeveniment tan important com és la festa major d’una ciutat o poble”, i ha defensat el paper “bàsic” de la policia en la democràcia.

Publicitat

“Només a partir de la seguretat que ens garanteixen podem gaudir de la resta de drets i llibertats. És intolerable que un taller fomenti pràctiques violentes dels infants”, ha reblat la consellera en un comunicat, tot afegint que els cossos policials “són un pilar bàsic i garant d’una societat democràtica”. La responsable d’Interior ha fet èmfasi en el fet que la llibertat d’expressió és un dels drets constitucionals i, per tant, ha de ser protegit; tanmateix, ha afegit que cal “defensar igualment que aquesta crítica no pugui llegir-se com una incitació a qualsevol mena de violència”.

Finalment, tant la conselleria d’Interior com el nou Govern han expressat el seu “suport inequívoc” a tots els cossos policials de Catalunya, subratllant que “treballen de manera ordinària per fomentar una relació sana i col·laborativa entre ciutadania i policia” i que, de manera especial, participen en activitats educatives per tal que els menors coneguin la seva feina. “Des del Departament d’interior vetllarem perquè les festes majors de Granollers es continuïn gaudint dins d’aquest marc festiu i de convivència”, conclou el comunicat.

Et pot interessar  Més de 20 persones ateses pel SEM després que els Mossos dispersessin manifestants al Parc de la Ciutadella
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut