Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Ona Curto reivindica la transversalitat del Consell per la República

|

- Publicitat -

La presidenta de la mesa de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto, ha reivindicat la “transversalitat” del consell i ha demanat “ser-hi i ocupar” aquest espai. Curto considera que es tracta d’una eina “molt útil”, si bé reconeix que actualment “falten electes”.

Publicitat

“Ara per ara és l’eina que té més contingut i estratègia. És important que la legitimem i que la tinguem en compte”, ha assenyalat. La nova presidenta també ha destacat la forta presència femenina en el consell, que compta amb més del 70% de dones i assenyala que el Consell per la República és “una eina més” per arribar a la independència. “Si no funciona aquesta en trobarem d’altres”, ha reblat.

Curto ha lamentat el “punt de desconeixença i desconfiança” que hi ha hagut en relació al Consell per la República. Per això, la presidenta de l’Assemblea de Representants i regidora de la CUP d’Arenys de Mar ha demanat “legitimar” l’ens i espera que s’incorporin més càrrecs electes a l’Assemblea.

I és que ara mateix, només 40 dels 121 representants són persones amb càrrecs institucionals “El més important és que s’hi vagin sumant, però sí que és cert que en falten molts”, ha reconegut la presidenta. L’Assemblea de representants del Consell de la República ha escollit la cupaire en un ple celebrat a Canet de Rosselló (Catalunya del Nord) aquest diumenge.

Curto ha quedat per davant de Maria Costa i Jordi Pessarodona que ocuparan les dues vicepresidències de la mesa. Els membres de l’assemblea també han votat les dues secretaries, que han estat per Joan Puig i Assumpció Lailla.

Després de les votacions dels càrrecs de l’assemblea, s’han aprovat les comissions de treball. Tot plegat en un ple en què hi han participat els membres de l’assemblea i que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Carles Puigdemont, Toni Comín o Laura Borràs.

Ponsatí aturada a l’aeroport de Perpinyà
Al ple que ha servit per escollir la mesa de l’Assemblea de Representants hi havia entre d’altres, Carles Puigdemont, Toni Comín, la presidenta del Parlament, Laura Borràs i Clara Ponsatí. Precisament Ponsatí va tenir un contratemps aquest dissabte a l’aeroport de Perpinyà, segons ha explicat El Món.cat, on els gendarmes la van aturar en un control rutinari. Els policies la van aturar durant deu minuts i després li van preguntar si Carles Puigdemont feia el mateix viatge que ella.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut