Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Òmnium exigeix una “aplicació immediata” de la llei d’amnistia per “reparar els drets vulnerats dels represaliats”

El president preveu una "lluita molt llarga contra tota la caverna de l'Estat" per defensar la legislació aprovada

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, exigeix que la llei d’amnistia tingui una “aplicació immediata” per tal de “reparar els drets vulnerats dels represaliats” al llarg del procés. Antich ha valorat l’aprovació del text aquest migdia des de Girona en què ha assegurat que la normativa és una “victòria” de l’independentisme que aglutina forces polítiques i societat civil. “Quan aquest país va plegat, s’aconsegueixen grans coses”, ha afegit el president. Malgrat tot, Xavier Antich avisa que “avui no s’acaba res” i preveu que ara comenci una “lluita molt llarga contra tota la caverna de l’Estat” que intentaran tombar la llei d’amnistia per diferents mitjans.

Publicitat

Òmnium Cultural emmarca l’aprovació de la llei d’amnistia com un pas endavant del moviment independentista perquè hi han treballat conjuntament “forces polítiques, societat civil, centenars d’organitzacions i institucions catalanes”. El president de l’entitat, Xavier Antich, ha recordat que es va començar a moure l’amnistia fa més de quatre anys, abans que arribés la pandèmia, i en aquell moment molta gent ho considerava “una hipòtesi absurda”. “Hem aconseguit que l’Estat s’autoesmeni”, afegeix el president d’Òmnium Cultural.

A més, Antich assegura que és un “reconeixement explícit” que totes les causes judicials obertes a independentistes “no són cap delicte”. Per això el president ha demanat que la llei d’amnistia s’apliqui “sense demora ni argúcia” de forma immediata. I Antich demana que no només se centri la mirada en els casos més populars, sinó als “milers de persones que durant tots aquests anys tan sols han exercit els seus drets fonamentals”.

De tota manera, Xavier Antich ha posat una mica d’aigua al vi perquè considera que ara comença una “lluita molt llarga” per desplegar aquesta llei d’amnistia. El líder de l’entitat cultural ha assegurat que hi ha “tota la caverna de l’Estat” que ja treballa per “sabotejar” la normativa aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats. Antich inclou en aquest col·lectiu “una part del poder judicial, alguns partits polítics, l’extrema dreta i conglomerats mediàtics”. Òmnium Cultural retreu que el poder judicial hagi estat “el responsable de la vulneració dels drets fonamentals” en les causes obertes contra independentistes.

Et pot interessar  Alliberem-nos del PSOE

Antich afirma que “a diferència dels indults” no confien que hi hagi una aplicació immediata de la normativa i per això avisa que ara s’enceta un procés molt llarg. Malgrat tot, el president recorda que per defensar la legislació aprovada, compten amb “els principals avals internacionals i de la comunitat europea” que serviran de base per a la defensa de la llei. Per això des de l’entitat avancen que treballaran perquè l’amnistia arribi “fins a l’últim represaliat que ha estat condemnat, multat, inhabilitat o té una causa oberta” i que l’ajudi a “restaurar els seus drets fonamentals”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut