Edició 2449

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de abril del 2025
Edició 2449

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de abril del 2025

Òmnium celebra que la fiscalia obri diligències per tortures a Via Laietana però defensa que “cal seguir pressionant”

Antich deixa clar que no pararan de reclamar que la prefectura sigui un espai de memòria perquè cal "lluitar contra la impunitat del franquisme i la transició"

|

- Publicitat -

La facturació de les empreses catalanes dedicades a la indústria 4.0 facturen 7.197 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 29,3% més que el 2021, segons un estudi d’ACCIÓ. El volum de negoci del sector equival al 2,6% del PIB català generat per 1.447 companyies especialitzades, un 30,2% més que fa quatre anys, quan es va fer la darrera radiografia del sector. Pel que fa al nombre de treballadors va augmentar un 41%, fins als 37.200. Entre les principals tecnologies que identifica l’informe destaquen la ciberseguretat (a la qual es dediquen el 35% del total d’empreses), la intel·ligència artificial (34,8%), la Internet de les Coses (23,5%), el núvol (23,2%) i els semiconductors (12,9%).

Publicitat

A banda, altres tecnologies incloses en aquest grup són la robòtica, la fotònica, la fabricació additiva, les tecnologies immersives, la quàntica, el blockchain i la supercomputació.

Quant a l’antiguitat de les empreses, el 27,5% tenen menys de deu anys i un 14% són start-up. El 62% de les empreses emergents a Catalunya, de fet, treballen amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0 i el 29% utilitza la IA i el big data com a principal tecnologia i el 14% ho fa amb sensòrica i núvol.

D’altra banda, el 36,8% de les empreses són exportadores i el 16,8% són filials de companyies estrangeres. En aquest sentit, 106 dels 160 hubs tecnològics que hi ha a Catalunya es dediquen a tecnologies de la indústria 4.0, segons l’estudi ‘Tech Jubs Overview’ elaborats per la Mobile World Capital Barcelona, ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona.

Durant la presentació de l’estudi, el secretari d’Empresa i Mobilitat, Jaume Baró, ha destacat que la indústria 4.0 és “una de les palanques que ha de permetre a economia digitalitzar-se i fer-ho de manera sostenible, per guanyar en eficiència però també garantint un impacte positiu”. Baró també ha remarcat que Catalunya té una “forta base industrial” i que “l’ecosistema robust d’empreses que treballen amb tecnologies 4.0 és molt positiu” tot i que encara hi ha “potencial” per seguir creixent.

Publicitat

Clica l'icona i subscriu-te al canal de Whatsapp

Tota l'actualitat al teu mòbil!

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí