Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Octuvre recorda els lligams entre el Col·legi d’Advocats de Barcelona, contrari a la immersió, i l’extrema dreta

|

- Publicitat -

Octuvre ha enviat el darrer correu de l’any i ha aprofitat per recuperar un vídeo d’elaboració pròpia en què exposaven els draps bruts de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB). Ara, aquesta institució ha tornat a ser notícia per alinear-se “amb les tesis més reaccionàries en contra de la immersió lingüística”.

Publicitat

I és que recentment l’ICAB ha emès un comunicat a favor de la sentència del TSJC que imposa un 25% de castellà a les aules. Una decisió que ha desconcertat la comunitat educativa, que fins ara gaudia del model d’escola catalana amb ampli consens social i l’aval dels experts.

La plataforma liderada per Fachín i Marta Sibina ja va condemnar en el seu moment que l‘organisme hagués convidat el fiscal d’extrema dreta Javier Zaragoza a unes polèmiques xerrades. La Comissió de defensa del Col·legi, contrària a l’aparició d’aquest personatge, va emetre un comunicat en què asseguraven que Zaragoza “representa la màxima expressió de la repressió de l’Estat” i el titllaven “d’altaveu de l’extrema dreta en defensa de la unitat d’Espanya”.

Per si no fos suficient, el Col·legi d’Advocats de Barcelona es caracteritza per un alt grau d’endogàmia, com vam explicar anteriorment a La República i està liderat per Maria Eugènia Gay, que va fer callar l’antic president del Parlament, Roger Torrent, per dir que hi havia presos polítics i exiliats.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut