Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

Nova estafa de la llei d’amnistia: perdonen els 45 agents que van usar la brutalitat policial l’1-O a Dosrius

La llei d'amnistia continua beneficiant a més agents de les forces d'ocupació que no pas a les persones represaliades

|

- Publicitat -

Confirmada de nou l’estafa que és la llei d’amnistia. El jutjat d’instrucció número 4 de Mataró ha amnistiat els 45 agents de la Guàrdia Civil investigats per les càrregues i la brutalitat policial emprada contra els votants pacífics de l’1-O a Dosrius. Fins ara, la llei d’amnistia continua havent beneficiat a més agents de les forces d’ocupació que no pas les persones i els polítics represaliades pel Procés i el referèndum, tot i que les càrregues policials van deixar un balanç de més de 1.000 persones ferides arreu de Catalunya. De moment, però, hi ha 96 agents amnistiats i 94 ciutadans o càrrecs electes, segons ‘VilaWeb’.

Publicitat

Els agents amnistiats estaven investigats pels delictes de lesions, danys i atemptat de l’autoritat, una investigació judicial que no tirarà endavant arran de l’aplicació de la norma del perdó. La defensa dels denunciants va rebutjar amnistiar els agents en ser preguntada pel seu posicionament sobre la qüestió; no obstant això, tant la fiscalia com l’advocacia de l’estat s’han mostrat favorables a l’amnistia. De res han servit les 27 denúncies, els comunicats mèdics o les proves de l’actuació policial. Els denunciants i víctimes de les agressions policials, tanmateix, presentaran un recurs contra l’aplicació de l’amnistia.

Amb tot, però, la llei d’amnistia també s’aplicarà a l’aleshores alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i al regidor Eduard Garcia, tots dos investigats per desobediència i atemptat contra l’autoritat.

Et pot interessar  Junts fa una crida a "reconstruir" una "estratègia guanyadora per assolir la llibertat" 7 anys després de l'1-O
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut