Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Nogueras, contundent: “Se’ns ha estat venent un concert inexistent. ERC ha mentit i els socialistes han callat”

“ERC i els socialistes han de deixar d’amagar-se i han de sortir a donar explicacions”, reclama la diputada

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, no ha pogut amagar la seva consternació arran de les declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol i ministra d’Economia, María Jesús Montero, en la qual negava el concert econòmic i la reforma del finançament per a Catalunya, tot i ser el pilar fonamental de l’acord d’investidura tancat entre ERC i el PSC. Nogueras, lluny de quedar-se de braços plegats, ha reclamat explicacions als negociadors de tots partits al·legant que “han mentit a tothom”. 

Publicitat

“Durant dues setmanes se’ns ha estat venent un concert econòmic inexistent. ERC ha mentit i els socialistes han callat” va denunciar Nogueras el dimecres a la tarda des del Congrés dels Diputats. La diputada independentista ha titllat de “greu” que “s’hagi construït una majoria política a partir d’un engany i d’una mentida”. “ERC i els socialistes han de deixar d’amagar-se i han de sortir a donar explicacions”, ha reclamat Nogueras

Pel que fa a l’amenaça d’aquests últims de retirar el suport al PSOE, Nogueras ha constatat que els republicans “no tenen cap credibilitat” perquè ERC ha estat “incapaç de fer-ho” en els darrers cinc anys, mentre que Junts, segons ella, s’ha “plantat” quan ha calgut.

Rull demana explicacions després que Montero negui un acord amb ERC sobre el concert econòmic

El president del Parlament, Josep Rull, ha demanat explicacions aquest dimecres després que la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, hagi assegurat que l’acord per a un finançament singular signat amb ERC no és ni un concert econòmic ni una reforma del sistema. “Aquestes declaracions de Montero són molt explícites i molt contundents. Se n’haurà de parlar i s’haurà de donar explicacions pertinents per part de tothom”, ha dit Rull en declaracions a Rac 1, on ha subratllat que la vicepresidenta primera del govern espanyol “s’està expressant en uns termes que no sembla que siguin els termes en els quals es va fer el pacte”. “Algú ha de donar explicacions”, ha insistit.

Et pot interessar  En marxa la consulta a les bases d'ERC que decidirà la investidura d'Illa
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut