Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

Junts avisa Sánchez que el règim comú és incompatible amb un finançament just: “La seva normalitat ens empobreix”

Nogueras, contundent: "No pot dir que Catalunya rebrà el que es mereix i alhora dir que la resta de comunitats autònomes seguiran cobrant"

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha retret aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que defensi una “normalitat” que “empobreix” els catalans, perquè implica que “treballin, paguin i callin” i suportin 22.000 milions de dèficit fiscal. Nogueras ha demanat a Sánchez que clarifiqui si Catalunya ha de continuar, o no, al règim comú, perquè “no pot dir que Catalunya rebrà el que es mereix i alhora dir que la resta de comunitats autònomes seguiran cobrant”. “Les dues coses no poden ser. Ho sap vostè i ho sabem nosaltres”, ha sentenciat.

Publicitat

Durant la sessió de control al Congrés, Nogueras ha recordat a Sánchez que la seva formació aposta per un règim fiscal propi. Ha recordat que no hi ha hagut “ni un sol any” que el govern espanyol hagi complert amb Catalunya.

“Per cada ciutadà de Catalunya que treballa i paga religiosament els impostos el govern espanyol paga 130 euros l’any, però pels de Madrid 373, pels de Castellà i Lleó 397, i pels de Múrcia 694”, ha dit Nogueras.

En la seva resposta, Sánchez ha demanat a Junts que eviti “ressaltar tant les diferències” i centri els seus esforços en “veure on podem convergir i fer avançar Catalunya i Espanya junts”.

En aquest marc, ha recordat que en els últims sis anys totes les comunitats autònomes han rebut “més recursos que mai”. Catalunya, segons el president espanyol, ha ingressat un 50% més que a l’etapa de Rajoy, i malgrat la pròrroga dels pressupostos, la Generalitat rebrà al 2024 un rècord de 29.827 milions d’euros del sistema de finançament, un 18% més que el 2023.

Et pot interessar  Illa garanteix un finançament en els "termes i calendaris" acordats amb ERC i demana el suport del Parlament

El mateix, segons Sánchez, pel que fa a l’execució d’inversions, perquè des de l’inici del seu govern fins al juny del 2024 el Ministeri de Transports ha executat 5.814 milions d’euros en inversió directa a Catalunya, un 40% més que el govern del PP, mentre que en fons europeus a 31 d’agost l’administració de l’Estat ha resolt 4.558 milions a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut