Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

[Vídeo] Aragonès defensa la modificació de la llei de política lingüística i diu que el català “hi surt guanyant”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la modificació de la llei de política lingüística. En un acte a Tarragona, Aragonès ha remarcat que l’acord compti amb el suport “de més de 100 diputats del Parlament” i ha assegurat que la llengua catalana és la “que hi surt guanyant”, tot i que és un atac a la immersió lingüística.

Publicitat

“Es garanteix la presència i l’enfortiment del model d’immersió lingüística, que es basa a afavorir la llengua més feble, que malauradament és el català”, ha indicat. Sobre la marxa enrere de Junts per Catalunya, ha defensat que tothom “ha de posar tot l’esforç” en defensar la llengua. “Compto que els quatre grups parlamentaris que han impulsat la llei amb molta responsabilitat hi continuaran donant suport”, ha dit.

El president català ha afirmat que el text s’ha fet amb “criteris pedagògics” i que té “molta solidesa” des del punt de vista jurídic. “El català és qui surt guanyant amb aquest acord, davant una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que havíem de respondre. No ens podem quedar de braços plegats”, ha exposat.

Alhora, ha afirmat que el text enforteix els projectes lingüístics dels centres. “La llengua amb la qual es fa l’aprenentatge a les escoles catalanes s’ha de fer des del punt de vista pedagògic, amb criteris educatius”, ha reiterat. “És un bon acord i el que cal és seguir-lo enfortint i compartint, i acompanyar-lo de mesures per enfortir l’ús del català, tant a l’escola com fora”, ha finalitzat.

Et pot interessar  Aragonès nega òrgans paral·lels a ERC i assegura que compartia amb Junqueras les decisions "més rellevants"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut