Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

Una dona és expulsada d’una consulta per parlar català i QuirónSalud s’excusa

|

- Publicitat -

Rebuig per discriminació lingüística. Una usuària del centre Mèdic QuirónSalud Aribau va ser expulsada de la consulta per adreçar-se en català a la metgessa, directius per la supervisora del centre. La responsable del centre mèdic, va justificar la metgessa al·legant que no entenia el català perquè només feia set mesos que hi era.

Publicitat

La situació va obligar-la a deixar sola a la seva mare de 87 anys amb problemes auditius, qui va decidir canviar d’idioma per poder ser atesa. Els fets es remunten el 4 d’octubre.

A través de la comunicació oficial, el grup QuirónSalud defensa que “està compromès amb el compliment de les normatives en tot el seu abast” i reivindica la seva “implicació en la cobertura del català com a llengua oficial”. Per això, diu que intenta garantir els drets lingüístics que la usuària, “amb fonament, reivindica” i que quan incorpora treballadors els demana “que tinguin els recursos” per fer-ho possible.

Des de la Plataforma per la Llengua han fet un gran recull de queixes, i de fet, aquesta és l’enèsima discriminació lingüística al grup QuirónSalud. Des de la plataforma anuncien que la justificació de l’actitud de la metgessa per part de la gerència és només la punta de l’iceberg.

A més, la situació, ha causat un gran furor en les xarxes socials, on es plasmen interrogants, encara, sense resposta: “Per què no contracten a personal que parli el català?”, és algun exemple.

Et pot interessar  L'InformeCAT de Plataforma per la Llengua posa de relleu que "no s'està revertint" l'emergència lingüística a Catalunya
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut