Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

Una conductora denuncia abús d’autoritat per part dels Mossos d’Esquadra: 5 multes en 20 minuts i actitud “prepotent”

|

- Publicitat -

Nou incident amb els Mossos d’Esquadra, aquesta vegada a la carretera C-58 en direcció Terrassa (Vallès Occidental). Una conductora, de nom Noemí, que conduïa des de Barcelona fins a la seva ciutat a les 23:45 hores de la nit, denuncia haver patit “abús de poder” per part de dos agents del cos policial que van obligar-la a aturar-se fins a 4 vegades a la carretera per interposar-li diverses multes, que finalment han estat 5, amb una actitud de prepotència i violenta que la va espantar molt, especialment venint de dos funcionaris. La conductora ha relatat els fets a través de Twitter, on s’ha fet viral, i posteriorment en una entrevista a la Cadena SER. El Departament d’Interior està investigant els fets per tal d’esclarir el motiu de tantes sancions seguides, segons ha avançat la periodista Anna Punsí.

Publicitat

Tal com explica la víctima, tornava del teatre sola en cotxe per la C-58, i com que gairebé era mitjanit, pràcticament no hi havia trànsit. Relata que circulava pel carril del mig per tal d’avançar una furgoneta quan, de cop, apareix un vehicle dels Mossos avançant i obligant a frenar la furgoneta, motiu pel qual els avança a 110 km/h.

La conductora continua circulant però, poc després, s’adona que els Mossos li fan llums per aturar-la, així que obeeix i apareixen els dos agents demanant-li el carnet. En aquest moment li posen la primera multa, al·legant que circulava pel carril central entorpint el trànsit. “Ho trobo força sorprenent i esperpèntic que em multin així a aquestes hores de la nit, però en fi…” ha escrit la Noemí a Twitter.

La Noemí torna a circular i explica que “va accelerant pel carril dret, avançant un cotxe”, moment en el qual tornen a aparèixer els agents i l’obliguen a aturar-se de nou. Explica que un dels agents va baixar “cridant com un boig”, i que va obrir-li la porta del conductor preguntant-li “si el volia matar”. Li tornen a prendre el carnet de conduir i li diuen que els segueixi fins a la següent sortida, tot donant una puntada de peu a la seva porta.

“M’ha espantat molt la seva actitud violenta. Els he seguit i han parat una mica mes endavant i jo ho he fet al seu darrere. No baixaven del cotxe i no em deien res. M’han tingut molta estona allà parada. No estava entenent res. I estava una mica angoixada” relata a Twitter. Al cap d’una bona estona, els dos agents baixen “esveradíssims” i amb una actitud “molt prepotent i violenta” li diuen que li faran un test d’alcohol, al qual va donar negatiu. A continuació, li diuen que apagui les llums i el motor del cotxe, i li interposen una altra multa, per “no obeir les ordres dels agents de l’autoritat en servei de regulació de trànsit”. Després, li indiquen que posi l’intermitent i s’incorpori.

Et pot interessar  Els Mossos reforçaran la seguretat al Maresme durant l’estiu amb hores extres equivalents a 44 agents

“He posat l’intermitent, he entrat a l’autopista i anava pel carril dret, i han tornat a aparèixer. Llums i sirena una altra vegada i m’han fet parar a l’autopista per tercera vegada”, explica. La tercera multa era perquè “anava amb els llums del darrere apagats”; la conductora els intenta explicar que amb els “nervis i la por” no ha encès els de darrere perquè no són automàtics, però assegura que els agents no l’escoltaven i que fins i tot es burlaven d’ella.

Després de tornar a incorporar-se a l’autopista, els agents tornen a avançar-la i a fer-la aturar, i un d’ells es dirigeix a la conductora “molt violent”. “Aquesta vegada la meva por ha tret el pitjor de mi. De males maneres, els hi he dit que què cony volia una altra vegada, que sí no tenien feina i que si l’únic que volien era molestar-me. El meu to de veu ha pujat una mica. Ho reconec. Però estava farta i molt espantada” reconeix la Noemí. És aleshores quan li posen la quarta multa, aquesta vegada per no posar l’intermitent.

“La policia hauria de servir-me i no perseguir-me sense cap justificació. Avui m’ha passat el que moltes vegades he llegit i sempre ho he vist amb incredibilitat. Però avui he conegut la cara fosca de la policia, una cara que em pensava que no existia” reflexiona la conductora que ha rebut quatre multes entre les 23:52 i les 00:11 de la nit. Encara falta una cinquena multa, que ha rebut recentment perquè, en abandonar els agents per quarta vegada, els va fer la botifarra.

“Vull que se’m repari l’angoixa i la por que m’han fet passar. Vull justícia, així podré tornar a confiar en els Mossos d’Esquadra” conclou la Noemí.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut