Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

Ressaca emocional de Sant Jordi: la Cambra del Llibre apunta una diada de “rècord” amb vendes un 5% superiors

La Cambra del Llibre de Catalunya assegura que ha estat la diada "més participativa" de la història i amb les vendes més altes

|

- Publicitat -

El del 2023 serà recordat com un Sant Jordi de “rècord”. Si les aglomeracions durant tot el dia a parades i llibreries ja apuntaven a una diada històrica, la Cambra del Llibre ho ha ratificat amb xifres encara són provisionals però que demostren les ganes d’una celebració d’aquesta diada com cal. Segons l’entitat, el diumenge ha estat la culminació d’una jornada en què les vendes han crescut progressivament de fa dies. Gemma Ruiz, Xavier Bosch, Maggie O’Farrell, Eva García Saenz d’Urturi i Elisabet Benavent han estat els autors de ficció més venuts, mentre que en la no-ficció s’han imposat noms com els de La Sotana, Carles Porta, Xavier Sala i Martín, Marian Rojas Estapé i James Clear.

Publicitat

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, ha assegurat que ha estat la diada “més participativa” de la història i amb les vendes més altes, amb un creixement superior al 5%. L’entitat donarà a conèixer les xifres definitives una vegada s’hagi computat la venda global, que inclourà les parades.

A Barcelona, el nombre de parades ha escalat fins a les 320, un 11’5% més que l’any passat, repartides en onze zones de set districtes (Passeig de Gràcia; Gràcia; Poblenou; Sant Andreu; Les Corts; Ciutat Vella -amb la recuperació d’un espai emblemàtic com Les Rambles-, i Sarrià). També s’ha donat un augment del 25% en les signatures d’autors.

A aquests espais cal sumar-hi un centenar de llibreries de la ciutat, que han comptat amb una parada davant de l’establiment des de divendres. El fet que el Dia del Llibre i la Rosa hagi caigut en diumenge també ha beneficiat la participació i la venda i ha facilitat la mobilitat dels ciutadans i que la diada s’hagi pogut celebrar de manera molt participativa arreu, segons detalla en un comunicat la Cambra del Llibre.

El secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, ha assegurat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que aquest any “ha superat qualsevol expectativa”: “Hem fet el Sant Jordi més gran”. L’exemple més clar ha estat la superilla literària de Barcelona, “pleníssima de gent” des de primera hora i que ha proposat expandir en edicions futures amb nous espais a la ciutat.

El rànquing dels més venuts, només el 5% del total

En la ficció català, s’han imposat els llibres ‘Les nostres mares’ (Proa), de Gemma Ruiz; 32 de març’ (Univers), de Xavier Bosch (Univers); ‘El retrat de matrimoni’ (L’Altra), de Maggie O’Farrell; ‘Les calces al sol’ (La Campana), de Regina Rodríguez Sirvent; i ‘Demà, i demà, i demà’ (Periscopi), de Gabrielle Zevin.

En conèixer la notícia que ‘Les nostres mares’ ha estat el títol del dia en català, Gemma Ruiz s’ha mostrat en declaracions a l’ACN “molt agraïda” però ha volgut recordar que “els més venuts només són el 5% del total que es ven per Sant Jordi”. “Avui guanyem tots”, ha afegit. També ha assegurat que ha rebut “molt afecte” en un dia “molt bonic”. “Són les llibreries les que fan moure el llibre, un agraïment per a elles”, ha assegurat a l’ACN.

En castellà, destaquen els volums ‘El ángel de la ciudad’ (Planeta), d’Eva García Saenz d’Urturi; ‘Cómo (no) escribí nuestra historia’ (Suma), d’Elisabet Benavent; ‘El retrato de casada’ (Libros del Asteroide), de Maggie O’Farrell; ‘El cuco de cristal’ (Suma), de Javier Castillo; ‘Hijos de la fábula’ (Tusquets), de Fernando Aramburu.

Quant a la no ficció, el títol més venut ha estat la ‘Gran Enciclopèdia del Barça’ (Blackie Books), de La Sotana; seguit de ‘Crims: Pecats capitals’ (La Campana), de Carles Porta; ‘De la sabana a Mart’ (Rosa dels Vents), de Xavier Sala i Martín; ‘Mitologia dels països catalans’ (Efados), de Daniel Rangil; i ‘Si la memòria no ens falla’ (La Vanguardia), de Quim Monzó i Sergi Pàmies.

En castellà lidera el rànquing ‘Cómo hacer que te pasen cosas buenas’ Espasa), de Marian Rojas Estapé; ‘Hábitos atómicos’ (Diana), de James Clear; ‘Encuentra tu persona vitamnina’ (Espasa), també de Marian Rojas Estapé; ‘El amor comienza por ti’ (Planeta), de Curro Cañete; i ‘Una historia compartida’ (Plaza & Janés), de Júlia Navarro. En infantil i juvenil en català, encapçala el rànquing ‘Les excursions d’en Titó’ (Estrella Polar) i, en castellà, ‘Arta contra el Alien Máximo’ /(Montena), d’Arta Game.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut