Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Querella contra els Mossos per retirar una pancarta amb Felipe VI del revés

|

- Publicitat -

L’Associació d’Advocats d’Osona en la Defensa dels Drets Humans ha presentat una querella criminal aquest divendres als jutjats de Vic contra la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra per haver retirat la pancarta amb Felip VI cap per avall que algú havia penjat en una grua a la Plaça Major. Un dels portaveus, Lluís Xandri, ha explicat que creuen que tant la policia com l’òrgan fiscal es van “extralimitar” de les seves competències i van vulnerar el dret fonamental a la llibertat d’expressió. L’associació d’advocats osonencs creu que s’estaria davant d’un possible delicte de prevaricació i d’usurpació de funcions. El col·lectiu vol que s’investigui qui va donar l’ordre.

Publicitat

Ara el jutjat haurà d’estudiar si els delictes de què s’acusa la fiscalia i els mossos existeixen o no i decidir si accepta la querella. Un dels portaveus de l’Associació d’Advocats d’Osona en la Defensa dels Drets Humans, Lluís Xandri, ha explicat que en altres ocasions el Tribunal Suprem ja s’ha posicionat al respecte i ha reconegut que “preval la llibertat d’expressió per damunt del que podria ser un possible delicte d’injúries contra la corona”. Segons Xandri, “penjar el rei Felip VI cap per avall entra dins aquesta llibertat d’expressió”.

Els mossos van despenjar la pancarta del rei el passat 12 de gener i on també es podia llegir el lema ‘No tenim rei’. Algú havia penjat el cartell el dia abans a la base d’una grua que hi havia en un dels laterals de la plaça que servia per a la remodelació d’un dels blocs.

Els advocats també han explicat que van comprovar si el jutjat de guàrdia d’aquell dia va donar l’ordre de retirar la imatge del rei, però asseguren que no es va instruir cap diligència en aquest sentit.

Et pot interessar  La divisió independentista fa baixar sota mínims el suport a la independència

El document s’ha entregat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 5 de Vic en funcions de guàrdia.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut