Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Plataforma per la Llengua lluita perquè les consoles de videojocs reconeguin i incorporin el català

La iniciativa de l'entitat compta amb el suport de diverses empreses de videojocs de renom

|

- Publicitat -

L’ONG del català Plataforma per la Llengua continua la seva lluita per tal que la llengua catalana tingui més pes en el sector dels videojocs, després de constatar la poca presència d’aquesta tant en la interfície de les videoconsoles com en el dels videojocs i el seu etiquetatge. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, l’entitat ha impulsat una iniciativa que compta amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya per aconseguir que les consoles de videojocs incorporin la llengua catalana a la interfície gràfica i la reconeguin a les seves botigues de videojocs amb una etiqueta específica.

Publicitat

La Plataforma per la Llengua sosté que incorporar el català tant a les plataformes de venda com en l’etiquetatge dels videojocs “suposa una oportunitat important per al creixement de la llengua en l’àmbit dels videojocs”. La inclusió de la llengua catalana, a banda de potenciar el consum de videojocs en catalpa, també es traduiria en un “impuls per a les desenes d’empreses d’arreu del món que ja incorporen el català en els seus videojocs”. L’ONG assegura que en els darrers mesos s’han observat alguns avenços en la incorporació del català en aquest àmbit, essent-ne el principal que la plataforma de distribució de videojocs per a ordinador més famosa, Steam, reconegui el català en els videojocs que l’inclouen i permeti filtrar-los per l’idioma, una victòria que va aconseguir-se el 2022.

La iniciativa de l’entitat, que va començar a treballar-se a través de la comissió de videojocs de Plataforma, constituïda el 2019, ja compta amb el suport d’empreses de videojocs com Cubus Games, IO Interactive, Mango Protocol, RolldBox Games, Social Point o Ubisoft, i associacions de videojugadors com Gaming.cat, Xboxers Catalans, NintenHype i Catalunya Playstation.

Et pot interessar  10.000 noves sol·licituds pels cursos presencials de català del Consorci des del 2019 disparen les llistes d'espera
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut