Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Neix la Fundació Neus Català per reivindicar la lluita de l’activista comunista i antifeixista

Els fundadors volen difondre el seu llegat i crear un espai de trobada i reflexió per l'esquerra catalana

|

- Publicitat -

Esquerra Unida i Alternativa i Comunistes de Catalunya s’han aliat per impulsar la creació de la Fundació Neus Català. L’objectiu de la fundació és reivindicar el llegat de l’activista comunista així com el de “tota una generació de persones que dedicaren la seva vida a fer front al feixisme i a organitzar la lluita per l’emancipació dels treballadors i treballadores”.

Publicitat

En un comunicat difós a les xarxes socials, els fundadors destaquen que la figura de Neus Català i Pallejà “no només simbolitza la militància constant i la lluita contra el franquisme i el nazisme”, sinó que també “representa l’aprenentatge polític, social i humà d’aquelles persones que ens han precedit en la lluita”. En aquest sentit, destaquen quatre punts vertebradors de la seva vida: la lluita antifeixista, la cultura de la pau, el feminisme i la militància comunista.

La Fundació Neus Català té tres grans objectius. Per una banda, es proposen recollir i difondre el seu llegat. Per l’altra, analitzar i transmetre les idees emancipadores “posant especial atenció a la lluita de classes, a la perspectiva feminista, a la crisi ecològica, a la solidaritat internacionalista i als valors republicans”. I, en darrer lloc, construir un espai de trobada per a analitzar les necessitats i reptes de l’esquerra catalana per respondre a les necessitats de la classe treballadora i els sectors populars del país.

El projecte es presentarà al Centre Artesà Tradicionarius a la Vila de Gràcia (Barcelona) el dijous 13 d’abril, coincidint amb el quart aniversari de la mort de Neus Català.

Et pot interessar  Barcelona dedica un parc a l'activista antifeixista Neus Català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut