Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

L’espanyolisme sortirà al carrer per protestar contra l’amnistia i l’autodeterminació

Societat Civil Catalana, l'organització convocant, aspira a celebrar una manifestació "unitària i transversal" amb una llista "potent" de personalitats

|

- Publicitat -

L’espanyolisme protestarà contra les principals demandes de l’independentisme —l’amnistia i l’autodeterminació— en una manifestació a Barcelona el diumenge 8 d’octubre sota el lema “No en el meu nom”.

Publicitat

L’organització convocant és Societat Civil Catalana (SCC), que aspira a una manifestació “unitària i transversal” sense protagonisme dels polítics, però amb una llista “potent” de personalitats perquè hi participin.

La presidenta de l’entitat constitucionalista, Elda Mata, ha explicat que es vol “donar veu als ciutadans catalans i de la resta d’Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestions que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució”.

En un comunicat, l’entitat recorda que van convocar fa sis anys “la primera manifestació massivament recolzada per frenar el cop dels qui volien trencar Espanya i destruir Catalunya”. Així mateix, alerten que els independentistes “van aprendre que no valia la pena penedir-se” i que han aconseguit “impunitat i minar la força de l’Estat i la credibilitat”.

L’indult, el desencadenant 

SCC assenyala que les “cessions” als independentistes són “un camí equivocat”. Denuncien que l’indult “ha elevat les exigències separatistes a un nivell superior com l’amnistia” i avisen que l’autodeterminació “no té cabuda” dins de la llei. Així mateix, els constitucionalistes neguen que la legislatura depengui dels “vots del separatisme” i anima els partits i els ciutadans constitucionalistes a “iniciar un període de regeneració”.

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, ha criticat que el PSOE està “negociant” l’amnistia i ha recordat que això “no estava al seu programa electoral”. “No podem acceptar que anem per aquest camí, ens hem de preguntar si és pel bé dels espanyols o pel bé dels seus partits que estan prenent aquesta iniciativa”, ha argumentat. I ha recordat que els ciutadans “no han validat” una possible amnistia.

Et pot interessar  El món cultural i polític acomiada Rosa Regàs sense esmentar la seva catalanofòbia extrema

Crida als “catalanistes desenganyats”

L’organització fa una crida perquè tothom s’hi sumi a títol personal. No volen que els partits tinguin protagonisme, però sí que apel·len als simpatitzants i votants dels partits dels quals “les cúpules volen negociar l’amnistia”, en una referència velada al PSC. Mata explica que també fan una crida als “catalanistes desenganyats, defraudats i dels qui s’han adonat que no es pot continuar si no hi ha respecte a l’estat de dret”.

SCC aspira a una gran mobilització, però rebutja entrar “en la guerra de xifres” sobre la previsió de quants manifestants podrien aplegar-se. En la manifestació del 8 d’octubre del 2017, l’escriptor Mario Vargas Llosa i el socialista Josep Borrell van fer els discursos de la manifestació contra la independència. Ara, l’entitat intenta atreure personalitats del món social, mediàtic i també polític, tot i que cap personatge polític en actiu. Segons Ramos, treballen amb una llista “àmplia i potent”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut