Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

La Mesa del Parlament admet a tràmit la comissió d’investigació sobre les activitats “irregulars” de la Casa Reial

S'ha desestimat la demanda del PSC de sol·licitar un informe jurídic abans d'admetre-la a tràmit

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dilluns al vespre l’admissió a tràmit de la comissió d’investigació sobre les activitats “irregulars” de la Casa Reial, la proposta és una iniciativa de JxCat, ERC i la CUP. Segons fonts parlamentàries, la comissió ha tirat endavant tot i la petició del PSC de demanar un informe jurídic abans d’admetre-la a tràmit. La demanda dels socialistes s’ha desestimat, ja que els lletrats han considerat que no hi havia cap obstacle per admetre-la a tràmit. La junta de portaveus haurà de decidir en quin ple haurà de ser validada aquesta comissió d’investigació de la Casa Reial.

Publicitat

Segons el text registrat, la comissió d’investigació tindrà tres continguts bàsics: Les actuacions destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya durant els dies posteriors a l’1-O; les estructures de corrupció vinculades a la família reial espanyola i a persones que hi estan relacionades; i els presumptes comptes irregulars de l’anterior cap de l’Estat a Suïssa i altres paradisos fiscals a nom de terceres persones, la provinença d’aquest capital, i les altres activitats “irregulars o delictives” d’aquestes persones que es puguin derivar de les declaracions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Quarta comissió d’investigació

La comissió d’investigació sobre la Casa Reial se sumarà a les tres que s’han constituït aquesta legislatura: la comissió sobre els atemptats de l’agost de l’any passat, la comissió sobre el cas Castor i la que analitza les conseqüències del 155.

Segons les mateixes fonts, a la reunió de la Mesa també s’ha tractat la petició de Ciutadans que, a través d’una moció, apostava per fer comparèixer el director de TV3, Vicent Sanchis, a la cambra. Tot i això, els lletrats han considerat que les sol·licituds de compareixença només les poden requerir les comissions.

Et pot interessar  El Parlament activa la maquinària aquesta setmana per a la investidura de Salvador Illa

Finalment, també s’ha donat tràmit als debats proposats per Cs sobre la infància i el futur de Catalunya. Ara, haurà de ser la Junta de portaveus qui determini quan se celebren aquestes sessions.

La Mesa ampliada dona tràmit al pressupost del Parlament

Per la seva banda, la Mesa ampliada del Parlament ha aprovat l’increment del pressupost de la cambra que per aquest 2019 preveu superar els 61 MEUR. En concret, els comptes han incrementat la partida del capítol de personal que contemplarà els increments de sous dels treballadors públics dels últims tres anys. Tant el pressupost del Parlament com el del Consell de Garanties Estatutàries, la Sindicatura de Comptes o el Síndic de Greuges han rebut el vistiplau de la Mesa i hauran de ser ratificats pel ple.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut